Pivčeva: “To je žalosten dan za slovensko demokracijo”- Pivčeva še meni, da ima veliko podporo v bazi DeSUS in da obstaja velika verjetnost za njeno ponovno zmago na kongresu – TOPNEWS.si

Pivčeva: “To je žalosten dan za slovensko demokracijo”- Pivčeva še meni, da ima veliko podporo v bazi DeSUS in da obstaja velika verjetnost za njeno ponovno zmago na kongresu

Pivčeva: “To je žalosten dan za slovensko demokracijo”- Pivčeva še meni, da ima veliko podporo v bazi DeSUS in da obstaja velika verjetnost za njeno ponovno zmago na kongresu

Potem ko je po včerajšnjem sestanku koalicijskih partnerjev povedal začasni zastopnik DeSUS-a Tomaž Gantar, da bo premier Janez Janša po dogovoru s koalicijskimi partnerji predlagal razrešitev Pivčeve, se je pozno zvečer odzvala tudi ministrica Aleksandra Pivec. 

Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec vztraja, da svoje delo opravlja kakovostno. Tako bo seja DZ, na kateri bodo razpravljali o njeni razrešitvi, po njenih besedah “priložnost, da se pokaže dobro delo, ki smo ga opravili v preteklih dveh letih”. Sreda pa je bila “žalosten dan za slovensko demokracijo”, meni.

“Moja popolna politična in medijska diskreditacija, ki prihaja z razrešitvijo s funkcije ministrice, je v končni fazi. Gre za zlorabo stranke DeSUS s strani posameznikov, ki se niso želeli sprijazniti z mojo zmago na kongresu in zaradi tega tudi sedaj izvajajo vse skrbno načrtovane poteze, da bi preprečili mojo vnovično kandidaturo,” je v odzivu na današnje dogajanje zapisala Pivčeva.

Kot je po včerajšnjem sestanku koalicijskih partnerjev namreč povedal začasni zastopnik DeSUS-a Tomaž Gantar, bo premier Janez Janša po dogovoru s koalicijskimi partnerji predlagal razrešitev Pivčeve, s čimer bo sledil pozivu poslancev ter sveta stranke DeSUS.

Po besedah Pivčeve pa je “dejstvo, da še vedno obstaja velika podpora v bazi stranke in s tem velika verjetnost za mojo ponovno zmago na kongresu”. “Zato je sedaj ključnega pomena, odvzem prisotnosti v političnem in medijskem prostoru,” ugotavlja v odzivu.

Ponovila je svoje ocene, da se je že od vstopa v sedanjo koalicijo kovala zarota, ki je vrhunec dosegla s korespondenčno sejo sveta stranke, “kjer je dobrih trideset članov povozilo voljo kongresa z več kot 200 delegati”. Prepričana je, da se želi na ta način poleg namere po preprečitvi njenega nadaljnjega obstoja v političnem prostoru, “preusmeriti pozornost od odkrivanja nezakonitih dejanj, ki so se dogajala v državnih podjetjih”.

“To je žalosten dan za slovensko demokracijo. Žalostno je, da se politična zahteva zoper delo ministra z namenom rušenja vlade, postavlja pred strokovno delo ministra,” je navedla Pivčeva, prepričana, da ji slednjega nihče ne more oporekati.

Ugotavlja, da za DeSUS rezultati in dosežki v prid upokojencem niso pomembni, prav tako ne demografski urad, ki je bil ustanovljen prvič v slovenski zgodovini in čaka na imenovanje novega ministra. “Delo, ki ga v izjemno pomembnem času za slovensko kmetijstvo opravljamo za dobro Slovenije, naših kmetov, poljedelcev, vinogradnikov in vseh, ki so ponos naše države, postaja nepomembno in ga očitno prevzemajo močni politični interesi,” je sklenila Pivčeva. Odziv Pivčeve objavljamo na spodnji povezavi. 

https://www.facebook.com/DrAleksandraPivec/

Moja popolna politična in medijska diskreditacija, ki prihaja z razrešitvijo s funkcije ministrice, je v končni fazi. Gre za zlorabo stranke DeSUS s strani posameznikov, ki se niso želeli sprijazniti z mojo zmago na kongresu in zaradi tega tudi sedaj izvajajo vse skrbno načrtovane poteze, da bi preprečili mojo vnovično kandidaturo.

Dejstvo ostaja, da še vedno obstaja velika podpira v bazi stranke in s tem velika verjetnost za mojo ponovno zmago na kongresu. Zato je sedaj ključnega pomena, odvzem prisotnosti v političnem in medijskem prostoru.

Od vstopa v sedanjo koalicijo naprej se je kovala zarota, ki je vrhunec dosegla s korespondenčno sejo Sveta stranke, kjer je dobrih trideset članov povozilo voljo kongresa z več kot 200 delegati. Na ta način se poleg namere po preprečitvi mojega nadaljnjega obstoja v političnem prostoru, namreč želi preusmeriti pozornost od odkrivanja nezakonitih dejanj, ki so se dogajale v državnih podjetjih.

To je žalosten dan za slovensko demokracijo. Žalostno je, da se politična zahteva zoper delo ministra z namenom rušenja Vlade RS, postavlja pred strokovno delo ministra. Slednje mi nihče ne more očitati, saj sem in še vedno svoje delo opravljam kakovostno. Vsekakor bo seja Državnega zbora priložnost, da se pokaže dobro delo, ki smo ga z mnogimi partnerji na delovnem področju opravili v preteklih dveh letih.

Rezultati in dosežki, ki so bili uspešno realizirani za upokojence niso pomembni za stranko DeSUS. Prav tako demografski urad, ki je bil ustanovljen prvič v slovenski zgodovini in čaka na imenovanje novega ministra.

Delo, ki ga v izjemno pomembnem času za slovensko kmetijstvo opravljamo za dobro Slovenije, naših kmetov, poljedelcev, vinogradnikov in vseh, ki so ponos naše države, postaja nepomembno in ga očitno prevzemajo močni politični interesi.

COMMENTS

Wordpress (0)