(V ŽIVO) Sestanek koalicije tudi o pozivu DeSUS-a k razrešitvi Aleksandre Pivec – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Sestanek koalicije tudi o pozivu DeSUS-a k razrešitvi Aleksandre Pivec

(V ŽIVO) Sestanek koalicije tudi o pozivu DeSUS-a k razrešitvi Aleksandre Pivec

Na rednem tedenskem sestanku koalicije, ki se je ob 13.00 sestala v prostorih vlade na Gregorčičevi, kjer imajo običajno delovno kosilo, bodo poleg razmer v koaliciji obravnavali tudi poziv stranke DeSUS o razrešitvi ministrice za kmetijstvo predsedniku vlade Janezu Janši

To je pred sestankom potrdil tudi predsednik NSi Matej Tonin. Kar se tiče NSi, je po njegovih besedah ključno, da koalicija ohranja podporo v DZ, saj bodo z večinsko podporo lahko uresničili zapisano v koalicijski pogodbi.

Je pa ob tem ocenil, da dogajanje v DeSUS za zdaj pomembnega vpliva na delo v koaliciji ni imelo.

Potrdil je, da se že dolgo časa govori tudi o rekonstrukciji v vladi, vendar pa je to po njegovih besedah stvar predsednika vlade in koalicijskih partnerjev. “O teh stvareh se je treba dogovoriti, imeti morajo nek smisel,” je poudaril in dodal, da imajo v NSi kader za vse resorje.

Prizadevanja štirih opozicijskih strank za vzpostavitev levosredinske večine v DZ in izglasovanje konstruktivne nezaupnice pa je Tonin pospremil z besedami njegove predhodnice na čelu NSi Ljudmile Novak iz časa, ko je vlado skušal sestaviti Zoran Janković: “Znati je treba šteti,” je pripomnil.

Minister za zdravstvo Gantar pa je danes ob robu podelitve naziva ‘Naj zdravnik’ ponovil, da je z njihove strani postopek zaključen. “Svet stranke je drugič izglasoval nezaupnico. Z njo smo seznanili predsednika vlade. Od njega pričakujemo, da bo na naš predlog Pivčevo razrešil kot podpredsednico vlade in kot ministrico za kmetijstvo,” je pojasnil.

COMMENTS

Wordpress (0)