(VIDEO) “Draga dr. Kustec, doživljaš prvi “medijski umor”. Iz lastnih izkušenj vem, kako se počutiš”- Vinko Gorenak na Twitterju izrazil podporo ministrici Simoni Kustec, obenem pa pohvalil policijo za intervencijo proti mladoletnici na avtobusu; Kaj bi se zgodilo, če bi policija intervenirala in aretirala goste na ponedeljkovi gala prireditvi? – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Draga dr. Kustec, doživljaš prvi “medijski umor”. Iz lastnih izkušenj vem, kako se počutiš”- Vinko Gorenak na Twitterju izrazil podporo ministrici Simoni Kustec, obenem pa pohvalil policijo za intervencijo proti mladoletnici na avtobusu; Kaj bi se zgodilo, če bi policija intervenirala in aretirala goste na ponedeljkovi gala prireditvi?

(VIDEO) “Draga dr. Kustec, doživljaš prvi “medijski umor”. Iz lastnih izkušenj vem, kako se počutiš”- Vinko Gorenak na Twitterju izrazil podporo ministrici Simoni Kustec, obenem pa pohvalil policijo za intervencijo proti mladoletnici na avtobusu; Kaj bi se zgodilo, če bi policija intervenirala in aretirala goste na ponedeljkovi gala prireditvi?

Dva dogodka, ki sta včeraj zasenčila vse ostalo dogajanje. Prvi je povezan z ministrico za šolstvo Simono Kustec, ki je bila med gosti na ponedeljkovi prireditvi Olimpijskega komiteja Slovenije, kjer niso nosili zaščitnih mask.

Zaradi tega bi morala odstopiti, so včeraj ocenili tudi v SAB, Levici in LMŠ. Pozivom šolski ministrici Simoni Kustec, naj zaradi neuporabe zaščitne maske na ponedeljkovi prireditvi odstopi s položaja, se pridružuje tudi šolski sindikat Sviz.

V bran ministrici je stopil državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Vinko Gorenak.

Draga dr. Kustec, Doživljaš prvi “medijski umor”. Iz lastnih izkušenj vem, kako se počutiš. Ostani pokončna in taka kot si, dobra ministrica. Vem, da boš zmogla, zato se pripravi na nove “medijske umore”…vedno lažje ti bo.

“Šolniki nosijo maske, otroci nosijo maske, tudi vsi drugi odgovorni državljani in državljanke. Ministrica pa mirno sedi na prireditvi, kjer nihče ne upošteva ukrepov, vključno z njo. Pa sedi na sejah vlade, ki je te sprejela. Rekel bi, da me čudi, a me ne. Ta vlada pač”, je na Twitterju zapisal nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec.

Na družbenem omrežju Facebook je zaokrožila objava dijakinje, ki na avtobusu ni želela nositi maske. Kot trdi, so jo zato policisti na silo izvlekli iz avtobusa, vklenili, po njenem zatrjevanju pa naj bi jo celo ‘vrgli na tla’. A kot pojasnjujejo na Nomagu, lahko potrdijo, da so imeli v popoldanskih urah težave z eno od potnic. Ta je namreč ob vstopu na vozilo verbalno napadla voznika, ki jo je prosil, naj uporablja zaščitno obrazno masko.

Zaradi nevarnega vedenja potnice, ki je ogrožala varnost voznika in preostalih potnikov, je nato morala posredovati policija. Ta pojasnjuje, da potnice niso vklenili, ker ni nosila maske, ampak ker se je upirala postopku in ni upoštevala ukazov policistov.

Na Generalni policijski upravi pojasnjujejo, da sta policista uporabila prisilno sredstvo in strokovni sprejem zoper dekle zato, ker ni upoštevala ukaza. “Policista sta ji ukazala, da zapusti avtobus, česar pa kljub opozorilu, da bosta zoper njo uporabila prisilna sredstva, če ukaza ne bo upoštevala, ni hotela storiti. Zato sta policista zoper njo uporabila telesno silo in jo kljub aktivnemu upiranju odpeljala iz avtobusa in jo vklenila.”

Zoper potnico bo, kot so pojasnili na GPU, policijska enota zaradi kršitve javnega reda in miru (nedostojno vedenje na javnem kraju, nedostojno vedenje do policistov in neupoštevanje nujnih ukazov) in ker osebne izkaznice ni hotela izročiti na vpogled policistoma, podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru in Zakona o osebni izkaznici.

Prav tako bo zaradi kršitve odloka vlade o preprečevanju širjenja nalezljivih bolezni covid-19, ker ni uporabljala zaščitne maske na javnem prevozu, zoper njo podan predlog drugemu prekrškovnemu organu oz. ZIRS. Okoliščine postopka policistov še niso celovito preverjene, bo pa to v skladu s tretjim odstavkom 133. člena zakona o nalogah in pooblastilih policije storila komisija Generalne policijske uprave, so še dodali na GPU.

Ob tem se postavlja vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi nekdo poklical policijo in zahteval intervencijo, ker gosti na ponedeljkovi prireditvi Olimpijskega komiteja Slovenije niso nosili zaščitnih mask?

COMMENTS

Wordpress (0)