S sončno elektrarno bodo v enem letu zmanjšali ogljični odtis za 150.000 kg – TOPNEWS.si

S sončno elektrarno bodo v enem letu zmanjšali ogljični odtis za 150.000 kg

S sončno elektrarno bodo v enem letu zmanjšali ogljični odtis za 150.000 kg

Vse več podjetij se zaveda, da moramo vsi skupaj ukrepati proti podnebnim spremembam, ki smo jim priča. Med njimi je tudi družba TEM Čatež, ki je s postavitvijo sončne elektrarne na svojem proizvodnem obratu uresničila enega od svojih okoljskih ciljev. Projekt, ki je vključeval postavitev več kot 1.000 fotonapetostnih modulov, so v celoti zaupali GEN-I Sonce.

Vodilnemu slovenskemu proizvajalcu električnih stikal in vtičnic, ki verjame v zeleno prihodnost in z naložbo v sončno elektrarno spodbuja trajnostne rešitve, so na strehi proizvodnega obrata s površino 3.000 m2, postavili sončno elektrarno z nazivno močjo 285 kW. Nova pridobitev bo v enem letu proizvedla približno 285 MWh električne energije in na tak način pokrila petino potreb po električni energiji.

Zaključena investicija bo podjetju znižala stroške oskrbe z električno energijo in za del porabljene elektrike dolgoročno zmanjšala tveganje sprememb cen elektrike. Podjetje bo lahko preusmerilo delež stroška električne energije v investicije ter si zagotovilo delež lastne brezplačne energije. Ocenjujejo, da bodo z lastno proizvedeno električno energijo iz obnovljivega vira znižali ogljični odtis na letni ravni za 150.000 kg.

V GEN-I Sonce z veseljem sodelujejo pri uspešnih zgodbah, ki pripomorejo h kvalitetnejšemu življenju bodočih generacij.

COMMENTS

Wordpress (0)