(VIDEO) Thompson, Ceca, Lepa Brena, Balašević in Miki Miška – “Zvezde Granda” ali kdo vse od znanih balkanskih pevcev je poleg Thompsona nastopal v razpravi ob interpelaciji Alešu Hojsu – TOPNEWS.si

(VIDEO) Thompson, Ceca, Lepa Brena, Balašević in Miki Miška – “Zvezde Granda” ali kdo vse od znanih balkanskih pevcev je poleg Thompsona nastopal v razpravi ob interpelaciji Alešu Hojsu

(VIDEO) Thompson, Ceca, Lepa Brena, Balašević in Miki Miška – “Zvezde Granda” ali kdo vse od znanih balkanskih pevcev je poleg Thompsona nastopal v razpravi ob interpelaciji Alešu Hojsu

Poslanci so danes zjutraj nekaj po drugi uri zjutraj, po skoraj sedemnajsturni maratonski razpravi, le glasovali o interpelaciji proti notranjemu ministru: Za razrešitev Aleša Hojsa je glasovalo 37 poslancev iz strank opozicije, poleg teh pa tudi poslanec koalicijske DeSUS Robert Polnar.

Glasov ni bilo dovolj, potrebovali bi jih 46. Z zavrnitvijo predloga pa so Hojsa podprli poslanci iz koalicije ter Zmago Jelinčič in Felice Žiža. Dva poslanca Desusa Ivan Heršak in Jurij lep sta bila odsotna, Franc Jurša in Branko Simonovič sta bila vzdržana, od petih poslancev pa je le Robert Polnar podprl interpelacijo.

Proti interpelaciji je glasoval že Zmago Jelinčič Plemeniti, Jani Ivanuša iz SNS je bil odsoten, Dušan Šiško pa vzdržan, medtem ko sta poslanca narodnosti tokrat glasovala različno. Felice Žiža je bil proti, Robert Ferenc pa vzdržan. Medtem ko so mnogi pogrešali v parlamentu predsednika vlade Janeza Janšo, je slednji prišel v dvorano državnega zbora približno pol ure pred glasovanjem, za njim pa še predsednik SMC-ja Zdravko Počivalšek, ki je glasovanje čakal v poslanski skupini SMC-ja.

https://twitter.com/hrastelj/status/1307037358236356609
https://twitter.com/JJansaSDS/status/1307036008446332935
https://twitter.com/MatjaNemec/status/1307040026254102532

Medtem ko predlagatelji interpelacije po glasovanju niso dajali izjav, pa je Aleš Hojs dejal, da je zadovoljen s podporo na interpelaciji. S predsednikom vlade Janezom Janšo se bo pogovoril v ponedeljek.

Po njegovih ocenah je bila razprava v nekaterih segmentih izrazito podcenjujoča, na nekakšen način nesramna, in neprimerna temu okolju. Sam upa, da ni bil žaljiv, mnogi pa so po njegovih besedah bili. “Ob ideoloških temah ne gre drugače, kot da sama razprava morda zaide kdaj s tira. To je normalno,” je dejal.

Minister ocenjuje, da se bosta s predsednikom vlade Janezom Janšo sestala v ponedeljek in ponovno pogovorila o nadaljnjem sodelovanju ali nesodelovanju. K tej odločitvi lahko po njegovih besedah vsekakor pripomore rezultat glasovanja DZ o njegovem delu.

“Premier bo verjetno povedal, kakšna je situacija z iskanjem novega ministra, ocenil, kakšne so možnosti, da do tega pride, ali pa mi dal možnost, da z delom nadaljujem,” je ugotavljal Hojs. Če bo to zadnje, ga bo prosil, da mu zaprto kuverto z njegovim junijskim odstopom vrne, je napovedal.

Glavni očitek se je nanašal na odpravo prepovedi koncerta pevca Marka Perkovića Thompsona, ki je bil največkrat omenjen in tudi največkrat citirani hrvaški pevec. Sicer pa je je bila razprava na momente podobna oddaji Pink TV “Zvezde granda”, saj je v razpravi nastopala Arkanova vdova, srbska pevka Svetlana Ražnatović Ceca pa tudi, po pomoti enega od poslancev seveda Lepa Brena.

Ni pa zmanjkalo očitkov tudi nad članom skupine Riblja Čorba, četniškim vojvodo Bora Đorđevićem. Poslanci so si namreč očitali, kdo je bil v preteklosti na čigavem koncertu in s kom se je slikal in prijateljeval.
V ranih jutranjih urah pa so v razpravi omenjali še najbolj znani junak stripov in animiranih filmov Walta Disneya, Miki Miška.

https://twitter.com/Libertarec/status/1307132632250093569

COMMENTS

Wordpress (0)