“Vse je napisano v spletnem biltenu stranke Levica, to je Mladina” – Aleš Hojs o očitkih glede nakupa poceni parcele na obali – TOPNEWS.si

“Vse je napisano v spletnem biltenu stranke Levica, to je Mladina” – Aleš Hojs o očitkih glede nakupa poceni parcele na obali

“Vse je napisano v spletnem biltenu stranke Levica, to je Mladina” – Aleš Hojs o očitkih glede nakupa poceni parcele na obali

Medtem ko je v dvorani Državnega zbora potekala burna razprava o interpelaciji, se je marsikaj dogajalo tudi v zakulisju oziroma pred veliko dvorano Državnega zbora, kjer so novinarji intervjuvali poslance in ministre iz pozicije in opozicije. Kako polemična je bila razprava, je pokazal tudi glasen prepir na WC-ju državnega zbora, kjer sta se srečala predlagatelj interpelacije Matjaž Nemec in državni sekretar MNZ Franc Kangler, ki sta se zapletla v ostro polemiko.

Med drugim je pred mikrofone stopil tudi notranji minister Aleš Hojs, ki je bil danes na tapeti pred poslanci. Na vprašanje novinarjev, ali lahko pojasni kako pravzaprav je prišel do tega zemljišča je Hojs na kratko dejal: “Vse je napisano v spletnem biltenu stranke Levica, to je Mladina,” in odšel.

Čeprav nakup parcele na morju ni bil predmet današnje interpelacije, pa je zapis tednika Mladina, ki je prav na dan interpelacije proti notranjemu ministru razkril okoliščine prodaje komunalno opremljene gradbene parcele v Kolombanu s pogledom na morje, ki jo je koprska občina najprej po ugodni ceni prodala Rusu Maratu Idrisovu, ta pa jo je po delih med drugim prodal ministru za notranje zadeve Alešu Hojsu in Borisu Popoviču.

Hojs naj bi za parcelo na Obali odštel 76 tisoč evrov, za katero bi sicer moral plačati vsaj 189 tisoč evrov več.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs pa je v izjavi ob robu seje DZ napovedal, da se bo po današnji interpelaciji, če bo prejel podporo, o svojem položaju ponovno pogovoril s predsednikom vlade Janezom Janšo. “To je edina oportuna stvar, ki jo lahko trenutno naredim,” je ocenil.

Komentiral pa je tudi interpelacijo ministrice za kmetijstvo Aleksandre Pivec, ki jo je napovedala LMŠ. Vložila jo bo v ponedeljek, podporo pa so že napovedale tudi opozicijske SD, Levica in SAB. Temu se utegne pridružiti tudi DeSUS, ki zaradi strankarskih razmer svoje nekdanje predsednice ne vidi več niti na ministrskem položaju.

“Jaz bi rekel, da gre za te obupne poskuse popolnoma razštelane opozicije, ki na vsak način želi razsuti to vlado. Ne gre za to, kaj nekdo dela zakonito ali nezakonito. Gre za to in to je pač edini njihov cilj v tem trenutku, da se spodkoplje vlada in v bistvu, da vlada pade,” je dejal Hojs.

COMMENTS

Wordpress (0)