(VIDEO) Predpremiera na seji Knovsa na predvečer jutrišnje 17-urne razprave o interpelaciji proti notranjemu ministru Alešu Hojsu – Hojs videospote SD-ja označil kot “klasično Goebbelsovo propagando dobro znano SD-ju in v njem mrogli laži” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Predpremiera na seji Knovsa na predvečer jutrišnje 17-urne razprave o interpelaciji proti notranjemu ministru Alešu Hojsu – Hojs videospote SD-ja označil kot “klasično Goebbelsovo propagando dobro znano SD-ju in v njem mrogli laži”

(VIDEO) Predpremiera na seji Knovsa na predvečer jutrišnje 17-urne razprave o interpelaciji proti notranjemu ministru Alešu Hojsu – Hojs  videospote SD-ja označil kot “klasično Goebbelsovo propagando dobro znano SD-ju in v njem mrogli laži”

Predsednik Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Matjaž Nemec je danes javno objavil usmeritve in obvezna navodila, ki jih je notranji minister Aleš Hojs izdal generalnemu direktorju policije.

Na Twitterju je predsednik Knovsa Matjaž Nemec, poleg spornih usmeritv in navodila, ki jih je notranji minister Aleš Hojs poslal generalnemu direktorju policije, javno objavil tudi mnenje, ki so ga glede tega pridobili od Fakultete za varnostne vede.

Kot je dogajanje na tiskovni konferenci povzel Nemec, lahko iz izjav strokovnjakov sklepamo, da v nobenem primeru – ne glede na to, ali so primeri v predkazenskem in kazenskem postopku zaključeni ali ne – minister ne sme posegati v avtonomijo delovanja tako tožilstva na eni strani kot policije na drugi strani.

Njegova presoja pa je, da je minister, glede na to, da nima zakonske podlage za tako početje, prekoračil pooblastila in deloval nezakonito, o čemer bodo v petek razpravljali tudi pri obravnavi interpelacije ministra.

“To, kar je danes Knovs predstavil, je le del vsebin, ki bodo jutri predmet interpelacije. Žal moram reči, da mi javnosti lahko predstavimo vse pravne in strokovne argumente, ki dejansko opredeljujejo početje ministra za nezakonito. Na koalicijskih partnerjih v stranki Desus SMC Nova Slovenija pa je to, da prepoznajo, da je to početje nezakonito.”

Hojs pa je v današnji izjavi novinarjem na vprašanje, kaj se je dogajalo na današnji seji Knovsa, dejal, da “nič posebnega. Nemca pa je okrcal, češ da mora najprej na policijo pravilno nasloviti zahtevo po določenih papirjih. “Vse, kar zahteva prek Knovsa, bi lahko kot poslanec dobil že pred meseci,” je dejal Hojs.

Na novinarsko vprašanje pa se je dotaknil še pisanja portala Necenzurirano.si v zvezi z nadzorom, ki ga je pooblaščena skupina komisije s takratnim predsednikom Žanom Mahničem na policiji opravila februarja, ter navedbami, da naj bi Zvonko Černač, zdajšnji minister, pristojen za razvoj in EU kohezijsko politiko, v času, ko se je formirala zdajšnja vlada, postavljal vprašanja, povezana s predsednikom SMC in gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom.

Aleš Hojs: “Interpelacija je taka, kot je, popolnoma ideološka, to sem že večkrat povedal. V galvnem se interpelacija ukvarja z ustaštvom, s čimer nimam nič. Kot zanimivost to, kar sem v zadnjih dneh lahko videl na teh socialnih omrežjih, so tiste reklamce od SD-ja številka 1, številka 2, in številka 3,…

Tam v videospotu številka 1 recimo govorijo o tem, da sem jaz podpisal – jaz enega dokumenta nisem podpisal, čeprav govorijo, da bo, ne vem, kako se že piše ta gospod, ki je to organiziral, upravičen do 160.000 evrov odškodnine. To se pravi, zadnji dve minuti tistega oglasa je klasična Geobbelsova propaganda, dobro znana SD-ju in v njem mrgoli laži”.

COMMENTS

Wordpress (0)