Bivši župan New Yorka Bloomberg bo vložil 100 milijonov dolarjev za zmago demokratskega kandidata Bidna na Floridi – TOPNEWS.si

Bivši župan New Yorka Bloomberg bo vložil 100 milijonov dolarjev za zmago demokratskega kandidata Bidna na Floridi

Bivši župan New Yorka Bloomberg bo vložil 100 milijonov dolarjev za zmago demokratskega kandidata Bidna na Floridi

Milijarder in nekdanji newyorški župan Michael Bloomberg namerava na Floridi vložiti vsaj 100 milijonov dolarjev kot pomoč demokratskemu predsedniškemu kandidatu Joeju Bidenu v tekmi z republikanskim kandidatom Donaldom Trumpom v tej “nihajoči državi”, je poročal Washington Post.

Svetovalci Bloomberga, ki je porabil na stotine milijonov dolarjev za svoj poskus predsedniške kandidature, preden je opustili tekmo, pravijo, da se je tako odločil prejšnji teden, potem ko so mediji poročali, da Trump razmišlja, da bi porabil do 100 milijonov dolarjev lastnega denarja.

Po mnenju njegovih svetovalcev, ankete na Floridi – “nihajoči državi”, kar pomeni, da je do konca negotovo, komu bodo odšli glasovi volivcev oziroma elektorjev, demokratskemu ali republikanskemu kandidatu, kažejo, da se je razlika med Trumpom in Bidenom v zadnjih tednih zmanjšala in da je Bloomberg prepričan, da se je zato dobro osredotočiti na to zvezno državo.

“Glasovanje na Floridi se začne 24. septembra, zato je treba v to državo hitro vbrizgati pravi kapital,” je za Washington Post povedal Bloombergov svetovalec Kevin Shike.

Dodal je, da Bloomberg verjame, da bo ta naložba na Floridi omogočila uporabo virov kampanje in drugih demokratičnih virov tudi v drugih zveznih državah, zlasti v Pensilvaniji, poroča Reuters.

Trumpova volilna kampanja in republiški nacionalni odbor sta v sredo sporočila, da sta avgusta skupaj zbrala 210 milijonov dolarjev, Biden pa je za ta mesec zbral 364 milijonov dolarjev.

COMMENTS

Wordpress (0)