(VIDEO) Posnetek incidenta na novogoriškem protestu, kjer so po zraku letele pivske flaše – TOPNEWS.si

(VIDEO) Posnetek incidenta na novogoriškem protestu, kjer so po zraku letele pivske flaše

(VIDEO) Posnetek incidenta na novogoriškem protestu, kjer so po zraku letele pivske flaše

Protestne akcije so znova potekale tudi drugje po Sloveniji, med drugim v Velenju, Mariboru, Celju in tudi v Novi Gorici, kjer pa je prišlo do incidenta. Kot je za STA povedal eden od protestnikov Vili Brus, je v skupino kolesarjev, ki so se vračali proti železniški postaji iz bližnjega lokala, najprej priletela plastenka z vodo. Ko je eden od protestnikov želel fotografirati skupino gostov iz lokala, iz katere je plastenka priletela, so mu na tla zbili telefon.

Ko ga je Brus želel pobrati, pa je sam dobil močan udarec v vrat. Skupina se je nato umaknila na pločnik in poklicala policijo. “Medtem ko smo čakali, pa je vame priletela steklenica piva. Dobro da sem imel čelado na glavi,” je pojasnil Brus, ki se je z bolečinami nato odpravil tudi na urgenco. Napad so obsodili tudi protestniki v Ljubljani, ki so prek mikrofona na Trgu republike sporočili, da se ne bodo pustili ustrahovati.

“Na žalost bo nasilja, sovraštva in hudobije čedalje več. Janez jih uči vsega tega in to postaja normalno v vsakdanjem življenju. Seveda pa so takšni skrajneži nesankcionirani, ker jih ščiti vlada.

Ljudje, pridite na ulico in ne dopustite, da prevlada agresija in strah!!!”, je zapisano ob posnetku, objavljenem na Facebooku.

V Novi Gorici smo bili napadeni!!! SRAMOTANažalost bo nasilja, sovraštva in hudobije cedalje več. Janez jih uči vsega tega in to postaja normalno v vsakdanjem zivljenju. Seveda pa so takšni skrajneži nesankcionirani, ker jih ščiti vlada.Ljudje pridite na ulico in ne dopustite, da prevlada agresija in strah!!!

Objavil/a Oton Vidic dne Petek, 11. september 2020

COMMENTS

Wordpress (0)