(VIDEO) Jaša Jenull obtožil opozicijske stranke, da so se vdale “janšizmu”- “Janez Janša misli, da bo premier še dve leti in da bo nato znova zmagal na volitvah. Vladi to stanje ugaja. In zdi se, kot da tudi opozicijskim strankam to stanje ustreza” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Jaša Jenull obtožil opozicijske stranke, da so se vdale “janšizmu”- “Janez Janša misli, da bo premier še dve leti in da bo nato znova zmagal na volitvah. Vladi to stanje ugaja. In zdi se, kot da tudi opozicijskim strankam to stanje ustreza”

(VIDEO) Jaša Jenull obtožil opozicijske stranke, da so se vdale “janšizmu”- “Janez Janša misli, da bo premier še dve leti in da bo nato znova zmagal na volitvah. Vladi to stanje ugaja. In zdi se, kot da tudi opozicijskim strankam to stanje ustreza”

Enaindvajsetič zapored so se na ulicah prestolnice in drugih večjih slovenskih mest zbrali protestniki. Tokratni protesti niso bili kritično usmerjeni le proti vladi Janeza Janše, ampak tudi proti opoziciji, ki dovoljuje “janšizem” oziroma se mu ne zoperstavi.

V Ljubljani so se, kot po navadi, zbrali na Prešernovem trgu, kjer so mladi aktivisti prižgali bakle, simbol upora. Z baklami so se odpravili do Trga Republike, kjer so na koncu na sredini trga izvedli performans in prižgali veliki ogenj. Nekatere kritike na družbenih omrežjih je posnetek dogodkov spomnil na lanski marš z baklami v ameriškem Charlottesville-u.

https://twitter.com/JurePoglajen/status/1304470558277611524
https://twitter.com/Libertarec/status/1304635686725836800

»Defend democracy«, »oblast ljudstvu«, »mladim ni vseeno« in »ljudstvu prekipeva« je le nekaj sporočil s transparentov protestnikov. »Fronta je vedno širša, mladi se radikalizirajo, vlada pa se tega boji. Aktivisti v kulturi, LGBT, mladi za podnebno pravičnost in drugi,« je dejal neuradni voditelj protestnikov Jaša Jenull.

Jaša Jenull je v govoru tudi ugotavljal, da “so se opozicijske stranke vdale v janšizem”, ker se vsi skupaj bojijo novih volitev in prevzema oblasti. “Namesto da bi se t. i. demokratični predstavniki ljudstva resnično borili za nove demokratične volitve, so zaspali, ali pa celo sodelujejo v ostudnih procesih”, med katerimi so med drugim navedli proračunske reze kulturi in znanosti na eni ter nameravan nakup orožja na drugi strani, spreminjanje medijske zakonodaje, neprimerno oskrbo starostnikov ter po njihovem neživljenjske, kontradiktorne in nestrokovne protikoronske ukrepe.

Opozicijo so javno vprašali, kaj bodo storili, da vlada Janeza Janše pade. “Če je vaš odgovor nič, si bomo to zapomnili,” je v imenu protestnikov sporočil aktivist Jaša Jenull.

COMMENTS

Wordpress (0)