Tiskovna predstavnica ruskega MZZ Zaharova ostro nad nemškega zunanjega ministra Maasa – TOPNEWS.si

Tiskovna predstavnica ruskega MZZ Zaharova ostro nad nemškega zunanjega ministra Maasa

Tiskovna predstavnica ruskega MZZ Zaharova ostro nad nemškega zunanjega ministra Maasa

Tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Maria Zaharova je nemškemu zunanjemu ministru Heiku Maasu zastavila več vprašanj v zvezi z zamudo pri predaji informacij o stanju Alekseja Navalnija Moskvi.

Na svojem Facebook profilu se sklicuje na izjavo nemškega zunanjega ministra, da je Berlin že zdavnaj odobril, da se Moskvi preda informacije o Navalniju, vendar pa so v teku še nadaljnje preiskave pacienta na berlinski kliniki.

Zaharova je v komentarju izjave šefa nemške diplomacije poudarila, da ima več vprašanj za nemško zunanje ministrstvo, poroča ruski portal Sputnik.

Kot je zapisala, je ministra Maasa vprašala, zakaj se javno daje politične izjave, če še vedno potekajo pregledi, zakaj o preiskavi in diagnozah govorijo politiki in ne predstavniki nemške policije in zdravniške stroke ter zakaj se izmenjava informacij in praktično delo strokovnjakov, ki so za to pristojni, še ni začelo.

Zaharova je nemškega zunanjega ministra vprašala tudi, katere dejanske podatke je nemška stran predstavila partnerjem v Natu in EU, kdaj bo rusko veleposlaništvo v Berlinu lahko dobilo uradne odgovore na zahtevane podatke, da bi jih lahko posredovalo Moskvi, in zakaj Nemčija ne predstavi podatkov, na katere se sklicuje.

Rusko tožilstvo in policija sta začela preiskave prvi dan hospitalizacije vodje ruske opozicije Alekseja Navalnija v Omsku 20. avgusta, rusko tožilstvo pa je Nemčijo zaprosilo za objavo informacij o zaslišanjih in predhodnih diagnozah ruskega opozicijskega voditelja Navalnija.

COMMENTS

Wordpress (0)