Beloruska televizija objavila posnetek prestreženega pogovora Berlina z Varšavo o primeru Navalni – TOPNEWS.si

Beloruska televizija objavila posnetek prestreženega pogovora Berlina z Varšavo o primeru Navalni

Beloruska televizija objavila posnetek prestreženega pogovora Berlina z Varšavo o primeru Navalni

Beloruska državna televizija je objavila posnetek prestreženega pogovora med Berlinom in Varšavo glede razmer okoli ruskega opozicijskega blogerja Alekseja Navalnija.

Na posnetku se med drugim sliši predstavnika Nemčije, ki pravi, da v primeru zastrupitve Navalnija dokazi niso tako pomembni, ker “so v vojni dovoljena vsa sredstva”.

Nemškega predstavnika je zanimalo tudi stanje v Belorusiji: “Če smo iskreni, stanje ni zadovoljivo. Izkazalo se je, da je predsednik Lukašenko trd oreh. So profesionalni in organizirani. Seveda jih podpira Rusija, uradniki in vojska so zvesti predsedniku.”

“Za zdaj delamo,” odgovori sogovornik iz Varšave in doda, da bo več podrobnosti predstavil na sestanku in ne po telefonu.

Poljski sogovornik iz Varšave tudi izjavi, da je treba ruskemu predsedniku preprečiti “vtikanje nosu v zadeve v Belorusiji”.

“Najučinkovitejši način je, da ga potopimo v težave v Rusiji, ki jih ni malo. Kmalu jih čakajo volitve,” je dodal Poljak.

Predstavnik Berlina pa mu odgovori: “To počnemo.”

Beloruska stran je ruski zvezni varnostni službi predložila zvočni posnetek. Ruska delegacija pod vodstvom premierja Mihaila Mišustina je bila v ponedeljek na obisku v Minsku in ob tej priložnosti je beloruski predsednik Lukašenko sogovornika obvestil, da so beloruske varnostne službe prestregle pogovor med Varšavo in Berlinom in da je izjava nemške kanclerke Angele Merkel o zastrupitvi ruskega opozicijskega liderja Alekseja Navalnija ponarejena.

Spomnimo, nemška vlada je s sklicevanjem na laboratorij Bundeswehra pred dvema dnevoma sporočila, da je bil ruski opozicijski vodja Aleksej Navalni “zastrupljen” s snovjo iz skupine kemičnih bojnih strupov “novičok”.

COMMENTS

Wordpress (0)