(VIDEO) “Če me razrešijo sem razrešena” – Pivčeva kljub “jesenski ofenzivi” ne namerava odstopiti, čudi jo, zakaj se po letu in pol zopet odpira afera SRIPT – KPK je po opravljenem predhodnem preizkusu uvedla preiskavo v primeru Pivec – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Če me razrešijo sem razrešena” – Pivčeva kljub “jesenski ofenzivi” ne namerava odstopiti, čudi jo, zakaj se po letu in pol zopet odpira afera SRIPT – KPK je po opravljenem predhodnem preizkusu uvedla preiskavo v primeru Pivec

(VIDEO) “Če me razrešijo sem razrešena” – Pivčeva kljub “jesenski ofenzivi” ne namerava odstopiti, čudi jo, zakaj se po letu in pol zopet odpira afera SRIPT – KPK je po opravljenem predhodnem preizkusu uvedla preiskavo v primeru Pivec

Kot vse kaže, se pritisk na Pivčevo pred nadaljevanjem sredine seje sveta stranke Desus nadaljuje. Tako je danes Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) po opravljenem predhodnem preizkusu o gostovanjih kmetijske ministrice Aleksandre Pivec na Krasu in v Izoli uvedla preiskavo zoper njo in izolskega župana Danila Markočiča, so sporočili s KPK. Komisija je že prejela potrdili, da sta oba prejela obvestilo o uvedbi preiskave.

“Preiskuje me KPK. Jaz nič o tej preiskavi ne vem, razen kar je bilo na tiskovni konferenci, da se je preiskava začela.”

Medijska hiša Pro Plus pa je objavila daljši zapis, da je Ministrstvo za gospodarstvo v končnem poročilu o aferi SRIPT potrdilo, da vsa avtorska dela niso bila opravljena. Tudi tista od kmetijske ministrice in predsednice DeSUS-a Aleksandre Pivec ne. Neuradno je v tej aferi nastalo za kar 160 tisoč evrov nezakonite premoženjske koristi, pravijo naši viri na ministrstvu. Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi Pivčeva nezakonito zaslužila dvakratnik javno objavljenega zneska.

“Pri organih pregona je to že dve leti in ne vem zakaj se ta tema danes odpira. Kazenske ovadbe so bile podane zoper tri osebe takrat. Jaz od takrat nisem bila klicana na noben pogovor in nisem nobenega obvestila dobila in ne vem zakaj je ta tema postala po dveh letih zdaj aktualna, ker ni nobenega novega dejstva…

Po mojih informacijah ni nič novega ali pa vsaj jaz nisem o tem nikoli bila obveščena od takrat, ko je Ministrstvo za gospodarstvo vložilo takrat ovadbe zoper tri osebe na ministrstvo za notranje zadeve.”

“Če me bodo razrešili, sem razrešena,” je danes dejala Pivčeva in povedala, da kljub medijski ofenzivi ne namerava odstopiti.

“Izvršni odbor je sklican pred sejo, kar je popolnoma običajni postopek pri nas, vedno se pred sejo sveta stranke skliče izvršni odbor. Se gradivo pregleda, se obravnava in seveda poda potem tudi neke predloge svetu stranke. Kako bo izgledala seja sveta stranke, pa ni v moji pristojnosti. Jaz nisem predsednica sveta stranke. Se pravi, predsednik sveta stranke bo najbrž sejo sveta nadaljeval po začrtanem dnevnem redu, kajti gre v bistvu za nadaljevanje seje”.

Pivčeva je bila včeraj na kosilu s premierjem Janezom Janšo in, kot je povedala, o zadevah v stranki nista govorila. Na izrecno vprašanje novinarke, kako to, da so poslanci SDS pred vstopom Desusa v koalicijo sklicevali razne parlamentarne odbore, potem pa so se po vstopu Desus-a v vlado potegnili nazaj, pa je komentirala:

“Jaz ne vem od kje vam te informacije. Mi smo takrat sejo odbora izpeljali na željo oziroma na sklic stranke SDS oziroma njihove poslanske skupine. Na tisti seji odbora sem jaz pojasnila okoliščine in od takrat naprej se ni nobena nova stvar zgodila. Niti niso ničesar umaknili ali pa dodali. Seja je bila pa takrat izpeljana in zgolj dve točki sta bili umaknjeni. Zakaj so ju takrat umaknili, jaz ne vem, ampak ključne točke so tudi na tisti seji bile sprovedene. Se pravi, jaz sem morala pojasniti okoliščine, kaj sem delala v projektu. Prinesla sem pokazati dokazila in od takrat naprej niso oni ničesar ne umikali, niti ničesar dodajali. Je pa v bistvu bolj presenetljivo, da takrat mediji za to niso kazali posebnega interesa, sedaj pa po letu in pol naenkrat odpirajo to temo, ko ni popolnoma nobene nove okoliščine niti nobenega dejstva. Jaz nisem v ničemer pozvana, nobeno zaključno poročilo ni bilo vsaj meni predstavljeno. In jaz ne vem sploh, kaj bi s tem v zvezi novih dejstev imela za povedati.”

COMMENTS

Wordpress (0)