Anonimka o zdrahah v državnem operaterju prenosnega sistema zemeljskega plina Plinovodi d.o.o – Med nekdanjima zaveznikoma direktorjem Marjanom Eberlincem in Sarah Jezernik naj bi se odvijala prava epska bitka za prvo pozicijo, kar naj bi podjetje spremenilo v »zdraharsko zasebno vrtičkarsko podjetje« – TOPNEWS.si

Anonimka o zdrahah v državnem operaterju prenosnega sistema zemeljskega plina Plinovodi d.o.o – Med nekdanjima zaveznikoma direktorjem Marjanom Eberlincem in Sarah Jezernik naj bi se odvijala prava epska bitka za prvo pozicijo, kar naj bi podjetje spremenilo v »zdraharsko zasebno vrtičkarsko podjetje«

Anonimka o zdrahah v državnem operaterju prenosnega sistema zemeljskega plina Plinovodi d.o.o – Med nekdanjima zaveznikoma direktorjem Marjanom Eberlincem in Sarah Jezernik naj bi se odvijala prava epska bitka za prvo pozicijo, kar naj bi podjetje spremenilo v »zdraharsko zasebno vrtičkarsko podjetje«

Po informacijah, ki smo jih pridobili v redakciji, se med namestnico glavnega direktorja Sarah Jezernik in glavnim direktorjem Marjanom Eberlincem bije boj za prvo pozicijo. Nekaj časa sta po insajderskih informacijah delovala usklajeno, a je očitno Sarah Jezernik želela izpodriniti direktorja iz fotelja. Pri tem naj bi ji pomagala povezava z vplivnim politikom iz nekdanje vladajoče garniture iz energetskih krogov. Ker je vlada premiera Marjana Šarca predčasno odstopila, Sarah Jezernik ni postal prva ženska državnega plinskega operaterja, večni direktor Matjaž Eberlinc pa je dojel, da se mora Jezernikove v novi politični konstelaciji znebiti.

Čeprav je dolgoletni direktor Plinovodov v preteklosti znal s politiko in se je vedno obdržal na položajih ne glede na menjave političnih garnitur z utemeljitvijo, “da je podjetje življenjsko odvisno od odločitev oblasti”, pa so kot vse kaže tokrat sicer strojniku z univerzitetno izobrazbo “šteti dnevi”.

O kompleksni situaciji situaciji na državnem podjetju Plinovodi d.o.o. je v preteklosti že pisal Portal plus Dejana Steinbucha, ki je aprila letos zapisal: “V preteklosti se je v zakulisju pripravljala zamenjava dolgoletnega direktorja Marjana Eberlinca. Njegova največja “grožnja” je bila po naših informacijah namestnica Sarah Jezernik. Zgodba je nenavadna zaradi povsem privatnih dimenzij: če smo lahko nekoč Sarah Jezernik povezovali z SDS, saj se je na svoj položaj zavihtela v času Janševe vlade predvsem zaradi osebnih zvez z vplivnim človekom iz te stranke, pa je danes zgodba popolnoma drugačna, skoraj obrnjena. Jezernikova je po naših informacijah prekinila stike z bivšim partnerjem (ki je bil njena “zveza” s stranko SDS) in se zelo zbližala – tako osebno kot tudi strankarsko – z LMŠ. Oziroma z Damjanom Konovškom, občinskim svetnikom LMŠ iz Šoštanja. Po naših informacijah naj bi ji ravno Konovšek obljubljal položaj direktorice Plinovodi d.o.o.. Vprašanje za 64 dolarjev je, kaj bi se zgodilo, če Marjan Šarec ne bi odstopil. Sarah Jezernik bi morda danes že sedela na direktorskem stolčku, tako pa se je po spletu okoliščin dejansko znašla na “seznamu za odstrel,” je med drugim zapisal Steinbuch.

Po zadnjih informacijah “od znotraj”, ki poterjujejo omenjeni zapis, pa bosta, kot vse kaže, v bitki za pozicijo številka 1 izgubila oba. V kratkem se namreč pripravlja zamenjava nadzornikov. Novi nadzorniki naj bi pod drobnogled vzeli gradbene in vzdrževalne projekte in tudi svetovalne pogodbe za komuniciranje z mediji.

Da situacija ni ravno rožnata, pa dokazuje tudi pismo zaposlenih, ki smo ga prejeli na Topnews.si, in ga objavljamo spodaj:

Spoštovani,

Naše podjetje Plinovodi d.o.o. je bilo dobitnik priznanja Zlata nit 2014 za najboljše zaposlovalce. Dandanes lahko zaposleni povemo, da bi lahko bili prejemnik za »zdraharsko zasebno vrtničarsko podjetje 2020«.

Pišemo vam, ker ste si edini upali »načeti« v javnosti nedotakljivo podjetje. Verjetno ne spadate v kategorijo kupljenih medijev, ki si o podjetju, kjer si vodstvo mesečno deli plače in nagrade krepko prek 5000 eur neto ne upa napisati ničesar. Vse bi bilo lepo in prav, če bi dovolili tudi zaposlenim živeti na dokaj normalen način. Pa temu ni tako: vodstvo ne upošteva veljavne zakonodaje in ukrepov namenjenih zaradi situacije s koronovirusem. Dobro vprašanje za inšpektorat, koliko državne pomoči je podjetje uveljavljalo in kam je ta denar za zaposlene dejansko namenilo. Ker zaposleni ga nismo dobili. Da nam je vodstvo (beri mag. Sarah Jezernik) vsililo »svojega« dobavitelja prehrane smo pač morali dobesedno »požreti« in prenašati vso (ne)kakovostno predrago prehrano. Vodstvo, (Eberlinc Marjan in Sarah Jezernik) sta si pač prisvojila svoje vrtičke. In med njima se bije boj za prestol. Direktor Eberlinc se namreč zaveda, da v tej politični postavitvi ni pravi za prihodnost. Plani za stolček glavnega direktorja pa vse bolj polzijo iz rok sedanji namestnici Sarag Jezernik. Če se je imenovana lani odločila na račun izgube družine, zaradi ozkih osebnih razlogov spečati z občinskim svetnikom LMŠ Konovšek Damjanom, ki ji je baje obljubljal pozicijo prve dame Plinovodov, sedaj temu ni več tako. Eberlinc ji je sicer šel na roko pri vsem, samo da je imel mir. KPK naj pride k nam preverit, kdo so naši poslovni partnerji in predvsem na kakšen način pridobivajo posle. Privatna lastnina našega ožjega vodstva in njun življenjski stil namreč prekaša njune bajne plače. Stanovanja, ki ju dajata v najem in (ne)odvedeni davki pa so tema za FURS. In kakor v vsaki limonadi poleg kriminala in ljubic (no v našem primeru ljubčka) ne sme manjkati spolnosti oziroma česa »žmohtnega«. Tako je bila vsem zaposlenim znan poskus domnevnega spolnega nadlegovanja, ko naj bi pohotni vinjeni Marjan Eberlinc pod mizo grabil za nogo svojo namestnico Sarah Jezernik. Je pa res, da smo si ščasoma zaposleni ustvarili drugačno sliko, saj se nam postavlja vprašanje, ali je do tega »nadlegovanja« dejansko prišlo. Naša namestnica se je očitno dovolila dotikati v zameno za bodočo pozicijo, katero ji je neslavno preprečil Šarec z odstopom. In če lahko na facebook profilu Damijana Konovška spremljamo njegov vzhičen odnos nad dezerterjem Šarcem, se lahko le nasmejimo, saj opevanje Šarca ne bo pripomogli Jezernikovi spodnesti Eberlinca. In zaposleni ne bomo nič presenečeni, če bodo v našo hišo vkorakali možje v modrem in premetali »vrtičkarske« aktivnosti vodstva.

Dobrodošli KPK in inšpektorat za delo. Zaposleni vas želimo in pričakujemo.

COMMENTS

Wordpress (0)