(VIDEO) Trump opozoril: “Če Biden zmaga, bo Kitajska postala lastnica Amerike!” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Trump opozoril: “Če Biden zmaga, bo Kitajska postala lastnica Amerike!”

(VIDEO) Trump opozoril: “Če Biden zmaga, bo Kitajska postala lastnica Amerike!”

Predsednik ZDA Donald Trump je včeraj na republikanski konvenciji delegatom povedal, da bi država lahko krenila v “grozno smer”, če ga ne bi izbrali za kandidata stranke za predsedniške volitve.

“Naša država lahko krene v grozno smer ali pa še boljšo,” je dejal Trump in dodal, da so letošnje predsedniške volitve najpomembnejše v zgodovini ZDA.

Trump je prišel nenapovedano na republikansko nacionalno konvencijo v Severni Karolini, kjer so ga delegati izvolili za republikanskega kandidata na predsedniških volitvah novembra, na katerih bo njegov nasprotnik demokratski kandidat Joseph Biden.

Trump ni varčeval z besedami na račun svojih nasprotnikov. Tako je Bidena obtožil, da je Amerika v času, ko je bil podpredsednik ZDA, dala Kitajski trilijone dolarjev. In to se bo zgodilo, če zmaga Biden!

“Če Biden zmaga, bo Kitajska postala lastnica Amerike!” je opozoril Trump. V nagovoru je obtožil demokrate, da izrabljajo zaskrbljenost volivcev glede koronavirusa, da bi tako “ukradli” naslednje volitve.

Dodal je, da demokrati lahko zmagajo le na ponarejenih volitvah.

Američani, kot je dejal Trump, vedo, kako se zaščititi pred koronavirusom in se lahko odpravijo na volišča, ne da bi bilo treba glasovati po pošti, in dodal, da bi s to vrsto glasovanja lahko prišlo do manipulacij.

Kritiziral je tudi guvernerje, ki imajo še vedno veljavne ukrepe za zatiranje koronavirusa, kar je v nasprotju s prizadevanji Bidena, ki je dejal, da je potreben močnejši boj proti pandemiji.

Republikanska konvencija se je začela včeraj in bo potekala do 27. avgusta. Kljub dejstvu, da so za razliko od demokratov delegati glasovali v živo, se bo konvencija nadaljevala predvsem preko video povezave, število prisotnih delegatov pa se je zmanjšalo na približno 300.

“Ameriko bomo znova naredili veliko,” je pred Trumpom zagotovil Pence in dodal, da potrebujejo še najmanj štiri leta, da “izsušijo washingtonsko politično močvirje”.

Konvenciji se je že prvi dan uspelo vpisati v zgodovino kot konvencija, ki nima platforme. “Naša platforma je podpora predsedniku Trumpu,” je tik pred začetkom konvencije sporočilo vodstvo stranke.

COMMENTS

Wordpress (0)