LMŠ demantira zapis, da je Irena Joveva “makedonska evroposlanka” – TOPNEWS.si

LMŠ demantira zapis, da je Irena Joveva “makedonska evroposlanka”

LMŠ demantira zapis, da je Irena Joveva “makedonska evroposlanka”

Poslanska skupina LMŠ je v odzivu na članek na spletnem portalu Nova24 z naslovom: »Dvoličnost makedonske evroposlanke! zapisala, da je “Irena Joveva rojena v Sloveniji, za evropsko poslanko je kandidirala v Sloveniji, v Sloveniji je bila izvoljena”. Poziv k strpnosti so naslovili tudi na predsednika vlade Janeza Janšo.

“Evropska poslanka stranke LMŠ/ Renew Europe Irena Joveva je sistematična tarča žaljivih napadov in šikaniranja s strani nekaterih strankarskih medijev ter posameznikov na družbenih omrežjih, ki so blizu stranke SDS.

Višek vsega je včerajšnji naslov na spletnem portalu, ki je v lasti SDS in njihovih madžarskih zaveznikov, ki evropsko poslanko etiketira zaradi njenega porekla z označevanjem za makedonsko poslanko.

Irena Joveva je rojena v Sloveniji, za evropsko poslanko je kandidirala v Sloveniji, v Sloveniji je bila izvoljena. Njeno poreklo, na katerega je še posebej ponosna, je njena osebna stvar in je nekaj, kar ne sodi v politični diskurz Slovenije v 21. stoletju. V ta čas sodijo vrednote, kot sta strpnost in tolerantnost, za katere se bomo jasno in odločno zavzemali, ter se borili proti temu, s čimer je soočena naša evropska poslanka.

Predsednika vlade in predsednika stranke SDS ter solastnika televizije Nova24 zato javno pozivamo, naj zagotovi, da bo njegov portal prenehal objavljati žaljive, nacionalistične in rasistične članke, ki Slovenijo postavljajo na neslavni zemljevid držav, v katerih vlada stranka, ki sistematično širi netoleranco, sovražni govor in škodljivi nacionalizem, ki je tragično zaznamoval zgodovino Evrope v 20. stoletju.

Hkrati pozivamo koalicijske stranke, še posebej tiste, ki se označujejo za tako imenovano sredino, da se jasno opredelijo, ali podpirajo tovrstno širjenje netolerance in sovražnega nacionalizma s strani stranke, ki vodi njihovo koalicijo,” pišejo v sporočilu za javnost.

Sicer pa to ni edina polemika na relaciji SDS LMŠ. Tako je Marjan Šarec na Facebooku čez vikend objavil zapis povezan z naslovom Šarec je kriv, v katerem polemizira s predsednikom vlade Janezom Janšo.

https://twitter.com/sarecmarjan/status/1297866443975995395

COMMENTS

Wordpress (0)