Južnokorejski diplomat: Mislim, da je Kim v komi, njegova sestra prevzema nadzor – TOPNEWS.si

Južnokorejski diplomat: Mislim, da je Kim v komi, njegova sestra prevzema nadzor

Južnokorejski diplomat: Mislim, da je Kim v komi, njegova sestra prevzema nadzor

Nekateri zahodni mediji, kot so Daily Mail, Mirror in New York Post, so objavili izjavo južnokorejskega diplomata, ki trdi, da je Kim Jong-un v komi in da je njegova sestra prevzela nadzor nad Severno Korejo.

Chang Song-min, nekdanji pomočnik pokojnega južnokorejskega predsednika Kim Dae-junga, trdi, da DPRK skriva resnico o poslabšanem zdravstvenem stanju svojega voditelja in da je, kot sam razume, vladar Severne Koreje v komi.

Špekulacije o resničnem zdravstvenem stanju Kim Jong-una naraščajo zaradi odsotnosti njegovih javnih nastopov v letošnjem letu.

Chang Song-min je v izjavi lokalnim medijem dejal: “Ocenjujem, da je v komi, vendar je živ”. Dodal je, da je Kim Jong-unova sestra Kim Jo-jong (33) sposobna prevzeti nekatere pristojnosti svojega brata.”

V Severni Koreji še niso oblikovali celovite strukture nasledstva, zato se Kim Jo-jong postavlja v ospredje, ker vakuuma ni mogoče dolgo vzdrževati,” je dejal Song-min.

Trditve Chang Song-mina prihajajo kljub temu, da severnokorejski mediji objavljajo fotografije, ki naj bi dokazovale, da se je Kim Jong-un v četrtek udeležil seje vlade.

Tiskovna agencija Reuters je poročala, da severnokorejskih fotografij ne more neodvisno preveriti.

Prejšnji teden so svetovni mediji poročali, da je Kim Jong-un svojo sestro povzdignil na mesto severnokorejske poveljnice.

Kim Jo-jong (33) je zdaj pristojna za severnokorejsko politiko do ZDA in Južne Koreje, zaradi česar je de facto postala njegova namestnica.

COMMENTS

Wordpress (0)