(VIDEO) Anonymous objavil dramatično sporočilo slovenskemu narodu, v katerem grozi oblasti – “To je vojna napoved, vojna zoper elite, ki diktirajo vaš sleherni dih od dneva razglasitve vaše neodvisnosti, vojna zoper koruptivne politike in njihove sostorilce…” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Anonymous objavil dramatično sporočilo slovenskemu narodu, v katerem grozi oblasti – “To je vojna napoved, vojna zoper elite, ki diktirajo vaš sleherni dih od dneva razglasitve vaše neodvisnosti, vojna zoper koruptivne politike in njihove sostorilce…”

(VIDEO) Anonymous objavil dramatično sporočilo slovenskemu narodu, v katerem grozi oblasti – “To je vojna napoved, vojna zoper elite, ki diktirajo vaš sleherni dih od dneva razglasitve vaše neodvisnosti, vojna zoper koruptivne politike in njihove sostorilce…”

Anonymous (slovensko tudi Anonimni hekerji) je mednarodno gibanje aktivistov, ki so postali znani zaradi DDoS napadov na vladne, verske in druge podjetniške spletne strani. Že od začetka delovanja leta 2003 so zaslužni za mnoge potegavščine, napade, proteste in javna obrekovanja. Pripadniki tako rekoč internetne subkulture se v tovrstnih napadih združujejo iz celega sveta, njihova ideja in način delovanja pa ostajata enaka – doseči nek cilj (po navadi gre za politično naravnanega) brez razkrivanja svoje identitete).

Po svetu so člani skupine poznani tudi kot Anons-i, v Sloveniji pa uporabljamo poslovenjen izraz Anonimni hekerji. Kljub različnim poimenovanjem pa jih cel svet pozna po prepoznavni maski Guya Fawkesa.

Besede “Mi smo Anonymous. Smo legija. Ne odpuščamo. Ne pozabimo. Pričakuj nas.” (ang. We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us.) se velikokrat pojavljajo v povezavi z delovanjem Anonimnih hekerjev.

“To je sporočilo Anonymousa, namenjeno dobrim ljudem Slovenije, Evrope in Sveta. Od začetka globalne koronavirusa pandemije spermljamo, kako so vlade po vsem svetu začele zlorabljati svojo moč za omejevanje svobode svojih ljudi,” tako se začne videoposnetek, v katerem so poleg sporočila montirani tudi posnetki dogajanja na protivladnih protestih v Ljubljani.

“Nekatere vlade so uporabile in še vedno uporabljajo pandemijo kot izgovor za pohabljanje temeljev demokracije, kar progresivno vodi v vse bolj fašistično družbo. Opazovali smo slovensko vlado in njene zločinske partnerje. Krasti milijone dolarjev, medtem ko so se pretvarjali, da rešujejo življenja.

Opazovali smo, kako so omejevali vašo svobodo gibanja, opazovali smo njihove poskuse diskreditacije in uničenja vseh, ki so govorili resnico. Opazovali smo, kako so spremenili vašo čudovito državo in njene čudovite prebivalce v fašistično diktaturo.

Opazovali smo vaš upor in tiho podprli vaša dejanja in obstali smo, ko ste bili zmanipulirani v boj drug proti drugemu sledeč patetičnim lažnim liderjem in njihovim patetičnim lažnim idealom , …”.

Na tem mestu je v videu montirana slika neformlanih liderjv protestov.

“Od samih začetkov Anonymousa se borimo za svobodo, enakost in zgolj v interesu ljudi. Ker se vaše državljanske pravice drobijo in se trudite najti pravo pot, je postalo očitno, da potrebujete našo pomoč. To je vojna napoved, vojna zoper elite, ki diktirajo vaš sleherni dih od dneva razglasitve vaše neodvisnosti, vojna zoper koruptivne politike in njihove sostorilce, ki so se desetletja pretvarjali, da so vaši zavezniki, vojna zoper ponovno rojstvo fašizma v srcu Evrope”

Tega ne bomo dopustili, to je začetek naše kampanije, da rešimo vašo državo, da zaščitimo vašo svobodo, da rešimo vaše ljudi pred zatiranjem. Ne dovolite, da vam vzamejo veselje do življenja, saj bodo poraženi. Vaši opresorji bodo živeli v strahu, saj se njihova vladavina bliža koncu. Odgovarjali bodo za svoje zločine in za vaše trpljenje.” “Mi smo Anonymous. Smo legija. Ne odpuščamo. Ne pozabimo. Pričakuj nas.”

COMMENTS

Wordpress (0)