Ministrstvo za zdravje iz Omska o rezultatih analize urina in krvi ruskega opozicijskega liderja Alekseja Navalnija: V krvi in urinu ni sledi zastrupitve – TOPNEWS.si

Ministrstvo za zdravje iz Omska o rezultatih analize urina in krvi ruskega opozicijskega liderja Alekseja Navalnija: V krvi in urinu ni sledi zastrupitve

Ministrstvo za zdravje iz Omska o rezultatih analize urina in krvi ruskega opozicijskega liderja Alekseja Navalnija: V krvi in urinu ni sledi zastrupitve

Lokalno ministrstvo za zdravje Omska je objavilo rezultate analize urina ruskega blogerja in opozicijskega liderja Alekseja Navalnija, ki navaja, da so v urinu našli le alkohol in kofein.

“Že danes lahko z natančnostjo rečemo, da v urinu ni bilo prisotnih oksibutiratov, barbituratov, strihnina, pa tudi konvulzivnih ali sintetičnih strupov. V urinu so našli le alkohol in kofein,” je z analizo natančno ugotovljeno.

Ministrstvo še navaja, da so zdravniki iz Omska pripravljeni poslati popolne rezultate Navalnijeve analize svojim nemškim kolegom.

Mimogrede, Navalnija so pred kratkim premestili iz Omska v Berlin, kjer se zdravi na nemški kliniki “Charite”.

Spomnimo, da je bil ruski bloger in opozicijski vodja Aleksej Navalni hospitaliziran 20. avgusta v bolnišnici v Omsku, potem ko je hudo zbolel med letom iz Tomska v Moskvo.

Letalo je zaradi hudega poslabšanja zdravstvenega stanja Navalnija nujno pristalo v Omsku. Navalni je nato padel v komo. Njegova tiskovna predstavnica Kira Jarmiš je dejala, da sumi, da je Navalni zastrupljen, čeprav ruske toksikološke analize niso pokazale sledi zastrupitve v krvi niti v urinu.

COMMENTS

Wordpress (0)