(VIDEO) Vodstvo DesSUS-a enotno izglasovalo sklep o izrednem kongresu, na katerem naj bi še letos odločali o morebitni nezaupnici Pivčevi – Pivčeva pridobila pravno mnenje glede statuta, po katerem svet stranke ne more razrešiti predsednika – TOPNEWS.si

(VIDEO) Vodstvo DesSUS-a enotno izglasovalo sklep o izrednem kongresu, na katerem naj bi še letos odločali o morebitni nezaupnici Pivčevi – Pivčeva pridobila pravno mnenje glede statuta, po katerem svet stranke ne more razrešiti predsednika

(VIDEO) Vodstvo DesSUS-a enotno izglasovalo sklep o izrednem kongresu, na katerem naj bi še letos odločali o morebitni nezaupnici Pivčevi – Pivčeva pridobila pravno mnenje glede statuta, po katerem svet stranke ne more razrešiti predsednika

Izvršni odbor se je seznanil tudi s pravnim mnenjem Inštituta za ustavno pravo glede morebitnega glasovanja o nezaupnici in razrešitvi Pivčeve že na svetu stranke. Kakšna je vsebina pravnega mnenja ni znano, očitno, pa ni naklonjeno interpretaciji statuta, da lahko že svet stranke izglasuje nezaupnico predsednici, ki bi bila zavezujoča.

Izvršni odbor DeSUS-a je danes sprejel sklep, da svetu stranke predlaga sklic izrednega kongresa, na katerem bo predsednica stranke Aleksandra Pivec ponudila glasovanje o zaupnici. Do kongresa pa bo za koordinacijo stranke s poslansko skupino pooblastila enega od podpredsednikov stranke, je v izjavi medijem povedal strankin govorec Janez Ujčič.

Izvršni odbor predlaga še, naj bo izredni kongres sklican čim prej, najpozneje pa do novega leta. Odločitve je izvršni odbor sprejel soglasno, je dejal Ujčič.

Izvršni odbor se je seznanil tudi s pravnim mnenjem Inštituta za ustavno pravo glede morebitnega glasovanja o nezaupnici in razrešitvi Pivčeve že na svetu stranke. Izvršni odbor bo mnenje posredoval komisiji za statutarna vprašanja in pritožbe, svet stranke pa poziva k zakonitemu ravnanju. Sklep o tem je bil sprejet z 10 glasovi za in dvema vzdržanima, je še pojasnil Ujčič.

“Kot predsednica stranke sem bila demokratično izvoljena na kongresu stranke, zato tudi pričakujem, da bo v skladu s statutom stranke kongres odločal o morebitni nezaupnici, je v izjavi za javnost povedala Aleksandra Pivec. Povedala je tudi, da so opravili razpravo o prihodnjih korakih stranke. Sama pri tem pričakuje spoštovanje treh “temeljnih vrednot”.

Prva je demokratičnost: bila je izvoljena na kongresu, zato pričakuje, da bo o morebitni nezaupnici odločal kongres in potem glasoval o morebitnem novem predsedniku. Pričakuje tudi spoštovanje pravnih norm, po statutu namreč ni mogoče razreševanje predsednice na svetu stranke, je dejala. Pozvala je tudi k spoštovanju dostojanstva vseh, ki so v stranki, vse do kongresa, ki bo po njenih besedah konsolidiral stranko. “Mislim, da si stranka to zasluži,” je izjavila.

COMMENTS

Wordpress (0)