Nizozemska šokirala svet: Ni dokazano, da so maske učinkovite, zato jih ni treba nositi! – TOPNEWS.si

Nizozemska šokirala svet: Ni dokazano, da so maske učinkovite, zato jih ni treba nositi!

Nizozemska šokirala svet: Ni dokazano, da so maske učinkovite, zato jih ni treba nositi!

Nizozemska vlada je sporočila, da svojim državljanom ne bo priporočila nošenja zaščitnih mask za upočasnitev širjenja koronavirusa, saj meni, da njihova učinkovitost ni dokazana.

Namesto tega bo vlada od državljanov zahtevala, da bolje spoštujejo ukrepe socialne oddaljenosti, saj se število bolnikov ta teden povečuje, je dejala nizozemska ministrica za zdravje Tamara van Ark.

“Ker učinkovitost mask ni bila dokazana z medicinskega vidika, se je kabinet odločil, da ne bo nobene obveznosti nošenja medicinskih mask,” je dejala Arkova v sredo po opravljeni analizi poročila nizozemskega Inštituta za javno zdravje.

Ta odločitev je v nasprotju z drugimi evropskimi državami, ki so uvedle obveznost nošenja mask v zaprtih prostorih in celo na prostem, poroča Reuters.

Vodja nizozemskega Nacionalnega inštituta za zdravje je dejal, da nekatere študije kažejo, da maske pomagajo upočasniti širjenje virusa, vendar pa inštitut ni prepričan, da bodo pomagale med trenutno epidemijo na Nizozemskem.

Povedal je tudi, da bi nepravilno nošenje mask z neupoštevanjem ukrepov socialne oddaljenosti povečalo tveganje za prenos virusa.

COMMENTS

Wordpress (0)