Pivčeva ostaja ministrica za kmetijstvo – Reelekcije z uradom za demografijo, ki naj bi ga prevzel nekdo drug iz Desusa, ne bo – Glede očitkov in afere pa ministrica pravi, da ima račune in očitno tudi podporo predsednika vlade Janeza Janše – TOPNEWS.si

Pivčeva ostaja ministrica za kmetijstvo – Reelekcije z uradom za demografijo, ki naj bi ga prevzel nekdo drug iz Desusa, ne bo – Glede očitkov in afere pa ministrica pravi, da ima račune in očitno tudi podporo predsednika vlade Janeza Janše

Pivčeva ostaja ministrica za kmetijstvo – Reelekcije z uradom za demografijo, ki naj bi ga prevzel nekdo drug iz Desusa, ne bo – Glede očitkov in afere pa ministrica pravi, da ima račune in očitno tudi podporo predsednika vlade Janeza Janše

Predsednik vlade se je včeraj oglasil na twitterju, kjer je v bran vzel kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec.

Po objavi medijskih prispevkov o gostovanju kmetijske ministrice in predsednice koalicijske DeSUS Aleksandre Pivec na Krasu konec junija, ko je med drugim nastopila v promocijskem videu zasebnega podjetja Vinakras, je včeraj premier Janez Janša na twitterju zapisal, da se od članov vlade pričakuje promoviranje domačih podjetij in kmetov.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1287349337459232768

Janša je zapisal, da se “od članov vlade RS enako kot povsod drugod v normalnem svetu pričakuje, da bodo promovirali domača podjetja, podjetnike in kmete, njihove izdelke in destinacije. Čim več, tem bolje,” je navedel.

Pri tem je poleg imena Pivčeve navedel še imena predsednikov ostalih koalicijskih strank – prvaka SMC in gospodarskega ministra Zdravka Počivalška ter predsednika NSi in ministra za obrambo Mateja Tonina.

S tem zapisom na twitterju je Janša na nek način dal podporo in pokril hrbet Pivčevi, ki ji očitajo, da se je junija letos mudila najprej na zasebnem in potem na službenem obisku pri podjetju Vinakras. Kot je glede zapisa v časopisu Dnevnik in potem vprašanj 24UR ZEČR dejala Pivčeva, je bil prvi dan obiska zasebne narave in v zasebnem aranžmaju, drugi dan obiska pa je bil službene narave v vlogi gostje podjetja Vinakras, kjer je odprla prenovljeno dvorišče Vinakras

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1287438139032731649

“Na 24ur.com niti vremenski napovedi ni več možno verjeti. Dobro, da vsaj osmrtnic ne objavljajo,” je zapisal Janez Janša na twitterju, kjer se je odzval na informacije, da se je Desus-u prepolovila podpora.

“DeSUS je ob notranjih nesoglasjih in nezaupnici dela članstva predsednici Aleksandri Pivec prepolovil svojo podporo v javnosti,” so v najnovejšo anketi Mediane o priljubljenosti strank ugotavljali na 24.ur.com.

Ministrica za kmetijstvo in podpredsednica vlade Aleksandra Pivec pa kljub nekaterim zapisom in razmišljanju o reelekciji ostaja kmetijska ministrica in ne bo prevzela novega urada za demografijo v Mariboru. Čeprav bo urad za demografijo imel status ministrstva, pa se predsednica Desus-a ni odločila, da bi sama prevzela omenjeno mesto, kot je bilo zaslediti v nekaterih medijskih zapisih. Pivčeva pavi, da ostaja kmetijska ministrica predvsem zaradi podpore kmetov, ki jo želijo, da ostane na ministrstvu za kmetijstvo.

Ob objavi prvih informacij, da bi lahko prišlo do “rekrutiranja” ministrice Pivčeve na urad za demografijo, je namreč na ministrstvo prišlo več tisoč vprašanj in pisem podpore, naj ostane na kmetijstvu.

COMMENTS

Wordpress (0)