V javnost prišel zapisnik o srečanju protestnikov pri predsedniku države Borutu Pahorju in pismo enega od protestnikov predsedniku države Andraža Stevanovskega, ki piše, da je predstavnik “glupega” naroda in “kurčev” študent ter sošolec in podpornik Borisa A. Novaka ter vabi Pahorja med protestnike – TOPNEWS.si

V javnost prišel zapisnik o srečanju protestnikov pri predsedniku države Borutu Pahorju in pismo enega od protestnikov predsedniku države Andraža Stevanovskega, ki piše, da je predstavnik “glupega” naroda in “kurčev” študent ter sošolec in podpornik Borisa A. Novaka ter vabi Pahorja med protestnike

V javnost prišel zapisnik o srečanju protestnikov pri predsedniku države Borutu Pahorju in pismo enega od protestnikov predsedniku države Andraža Stevanovskega, ki piše, da je predstavnik “glupega” naroda in “kurčev” študent ter sošolec in podpornik Borisa A. Novaka ter vabi Pahorja med protestnike

Veliko prahu predvsem med protestniki je dvignil obisk pri predsedniku države na začetku julija natančno 03.07., ki so se ga udeležili nekateri protestniki in člani Odbora za človekove svoboščine.

V poročilu je natančen zapis, kako je prišlo do obiska in kdo se ga je udeležil in kaj je bila tema pogovora.

“Zvečer v sredo 1. julija smo se v odboru odločili, da odgovorimo na povabilo predsednika republike državljanom in protestnikom na razgovor. V četrtek ob 11-ih zjutraj smo na Urad poslali dopis, v katerem smo zaprosili za razgovor in že v kratkem dobili iz urada odgovor, naj javimo neko konkretno ime, da se lahko dogovorimo za določen dan in uro – prej smo bili namreč podpisani kot Odbor za človekove svoboščine, s povezavo na spletno stran, kjer je krepko čez sto podpisnikov Odbora. Poslali smo ime prvopodpisanega in vprašali, koliko nas lahko pride. Kmalu so poslali iz urada odgovor, da je srečanje že ob 11-ih zjutraj naslednji dan, in naj sporočimo štiri imena. Tudi je bilo še napisano, da veljajo v palači pravila NIJZ in da bodo poleg nas še druge skupine, ki so se prav tako odzvale na predsednikov poziv ljudstvu na dialog. Vseh skupaj bi nas naj bilo 15. Ob 16-ih smo dobili iz urada odgovor in se do večera poskušali dogovoriti, kdo vse bi lahko šel, ter da se dobimo naslednje jutro še pred 11. uro in gremo skupaj do palače”.

V nadaljevanju je nato natančen popis dogajanja v predsedniški palači o tem, kaj so protestniki povedali predsedniku Borutu Pahorju in kakšni so bili njegovi odzivi.

“Predsednik je poslušal in si vsake toliko kaj zapisal, oglasil pa se je le, da je odpravil osebno krivdo iz določenih očitkov. Recimo: »ni v moji pristojnosti«, »že od nekdaj sem bil pripravljen na dialog«, »tega ne bi storil« in podobno, potem pa je pogovor počasi zaključil. Čisto na koncu je še enkrat povedal, da ni direktor in se prešerno zasmejal. Medameriške investicijske korporacije spet ni omenjal. Ko smo ga vprašali, če bo odgovoril na vprašanja, se je zresnil in rekel, da vsekakor. Vprašali smo ga še, če lahko pošljemo gradivo o manipulaciji s pandemijo in je na to pristal.

V prostor so prišli novinarji. Nekateri so se slikali s predsednikom. Iz našega Odbora nihče”, piše med drugim v zapisniku obiska pri predsedniku države, ki je bil objavljen na blogu.

https://www.rodnazemlja.eu/obisk-pri-pahorju-porocilo372020

V uredništvu Topnews.si pa smo prejeli pismo, nasloveljeno na predsednika države Boruta Pahorja, ki ga je na začetku julija nanj naslovil eden od protestnikov študent Andraž Stevanovski.

“Sem eden od predstavnikov “glupega” naroda, sem “kurčev študent”, sošolec in podpornik dr. Borisa A. Novaka, ki se žrtvuje za mir, svobodo in demokracijo. Sem žrtev številnih diskreditacij na nacionalni osnovi. Od 13. marca naprej pa sem zaradi svojega protivladnega oziroma protifašističnega političnega prepričanja vse pogosteje deležen groženj. Celo groženj s smrtjo,” med drugim piše Stevanovski.

Stevanovski je udeleženec petkovih protivladnih srečanj oziroma mirnih in spoštljivih shodov ljubiteljev in ljubiteljic miru, svobode in demokracije. “Če tudi vi cenite našteto, vabljeni, da se nam pridružite,” je zapisal avtor pisma, ki ga končuje z besedami: Medtem ko Vaši državljani strumno korakamo v državljansko vojno, Vi pa se bolj učinkovito lotevate trivialnega Instagram populizma, imate še vedno med ljudmi veliko podporo.

Pismo zaključuje z Antigono, ki je rekla: “Ne da sovražim, da ljubim, sem na svetu!” Upam, da se boste kmalu z njo poistovetili in od janšizma, ki rojeva in kopiči sovraštvo, odrešili ljubi slovenski narod!

COMMENTS

Wordpress (0)