(VIDEO) Zdravko Počivalšek še naprej brani Janeza Janšo – Glede domačih reakcij na Bruseljska dogajanja pa dodaja: “Ostajamo na poti, ki smo jo izbrali na referendumu leta 2003 in izkrivljanje tega dejstva za poterbe dnevno političnih barometrov doma je nekorektno” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Zdravko Počivalšek še naprej brani Janeza Janšo – Glede domačih reakcij na Bruseljska dogajanja pa dodaja: “Ostajamo na poti, ki smo jo izbrali na referendumu leta 2003 in izkrivljanje tega dejstva za poterbe dnevno političnih barometrov doma je nekorektno”

(VIDEO) Zdravko Počivalšek še naprej brani Janeza Janšo – Glede domačih reakcij na Bruseljska dogajanja pa dodaja: “Ostajamo na poti, ki smo jo izbrali na referendumu leta 2003 in izkrivljanje tega dejstva za poterbe dnevno političnih barometrov doma je nekorektno”

Počivalšek je danes v zvezi z dogajanjem v Bruslju dejal, da Slovenija kot država ne spreminja svoje zavezanosti skupnim evropskim vrednotam. Izkrivljanje tega dejstva za potrebe dnevno političnih barometrov doma je nekorektno, je dejal minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in dodal:

“Glejte, to, kar ste me vprašali, pač povezujete eno zgodbo, ki je povezana z dnevno političnimi zgodbami pri nas doma. Jaz osebno pa gledam na to na naslednji način. Evropska komisija bi morala iskati soglasje za načrt okrevanja in bi morala preiti od pogojevanja v pogajanja, kajti vsi želimo okrepiti zaupanje v skupne evropske vrednote, in ta cilj bo težko doseči, če bo glas enih članic v Bruslju prevladal glasove drugih članic. Mi kot država, če hočete z mojega zornega kota, s strani ministrstva, ne spreminjamo svoje zavezanosti k skupnim evropskim vrednotam. Ostajamo na poti, ki smo jo izbrali na referendumu leta 2003 in izkrivljanje tega dejstva za poterbe dnevno političnih barometrov doma je nekorektno. Skratka Slovenija bo šla po tej poti naprej in prizadevali si bomo, da bomo, in to tudi konec koncev naša delegacija počne, prišli do sklepa Evropske komisije okrog tega prispevka za obnovitev po korona krizi med začetnimi 500 milijardami nepovratnega denarja, 250 povratnega. Tukaj pričakujem, da bo za Slovenijo najmanj tisto, kar smo na nek način v začetni fazi že imeli zastavljeno, to je 2,6 milijarde povratnih sredstev in 2,5 milijard nepovratnih sredstev.

Minister za zdravje Tomaž Gantar iz vrst koalicijskega DeSUS-am pa je ob robu obeležitve obletnice članstva Slovenije v OECD na Brdu pri Kranju v izjavi za medije dejal, da povezava vladavine prava in evropskega proračuna za Slovenijo ne bi smela biti problematična. “Slovenija je sodobna družba in pravna država, ki spoštuje človekove pravice,” je dejal in izrazil prepričanje, da pogajanja zaradi stališča Slovenije ne bodo ogrožena.

Poteza premierja Janše ga je sicer presenetila, je pa poudaril, da ni pričakoval niti razgovorov na to temo nasploh. “Očitno so pogajanja težka,” je dodal.

COMMENTS

Wordpress (0)