Biden je predstavil načrt za obnovljive vire energije – TOPNEWS.si

Biden je predstavil načrt za obnovljive vire energije

Biden je predstavil načrt za obnovljive vire energije

Joe Biden je obljubil velike naložbe v obnovljive vire energije, sektor, ki bo mobiliziral več milijonov delovnih mest v ZDA, z ambicijo, da bi dosegli proizvodnjo čiste energije v samo petnajstih letih.

“To bodo zgodovinske naložbe,” je dejal demokratski kandidat za Belo hišo, borec proti podnebnim spremembam. Letos se bo na volitvah 3. novembra soočil z Donaldom Trumpom.

“Ko republikanski milijarder misli na podnebne spremembe, je njegova edina misel ‘prevara’. Ko sam pomislim na podnebne spremembe, mislim na” delovna mesta,” je Biden dejal 14. julija v Wilmingtonu, ameriški državi Delaware.

Njegov podnebni načrt predvideva predvsem program za gradnjo nizkoenergijskih stavb, spodbude za nakup ameriških električnih vozil in prehod celotne vlade na električna vozila.

“Te naložbe pomenijo razmere za državo, v katerih imajo vsi koristi, ker se ustvarjajo delovna mesta, znižujejo stroški energije in varuje naše podnebje,” je poudaril Joe Biden.

Biden je še enkrat obljubil vrnitev ZDA k Pariškemu podnebnemu sporazumu, iz katerega je Trump leta 2017 umaknil državo.

Za Trumpa in republikance je dejal, da ponujajo “politike, ki gredo v preteklost, ki škodijo okolju, vplivajo negativno na zdravje države, dušijo gospodarske obljube, medtem ko bodo druge države v ospredju te dirke.”

Prejšnji teden je Joe Biden predstavil tudi načrt v višini 700 milijard dolarjev za krepitev ameriškega gospodarstva po krizi, ki jo je povzročila bolezen covid-19.

COMMENTS

Wordpress (0)