(VIDEO) 12. protivladni protesti – Kolesarji v Ljubljani napovedujejo skupščino – TOPNEWS.si

(VIDEO) 12. protivladni protesti – Kolesarji v Ljubljani napovedujejo skupščino

(VIDEO) 12. protivladni protesti – Kolesarji v Ljubljani napovedujejo skupščino

Protivladni protesti se nadaljujejo tudi danes, zbor je ob 19. uri na Prešernovem trgu. Organizatorji protivladnih protestov za danes napovedujejo, da bodo pohod zaključili z ustanovitvijo ljudske skupščine. Protest se bo pričel z zborom na Prešernovem trgu ob 19. uri. “Čas je, da se protestniki med sabo v miru pogovorimo, povežemo in skupaj začenjamo oblikovati svetlejšo prihodnost in močnejšo civilno družbo,” so zapisali in napisali nekaj predlogov, med katerimi so tematike, kot so okolje in trajnostni razvoj, svoboda medijev, delavske in socialne pravice, kulturne politike in koronski ukrepi.

https://twitter.com/SpletnaMladina/status/1284112876903501825

Poudarili so, da je skupščina zamišljena kot orodje, ki je na razpolago vsem protestnikom, da se povezujejo, koordinirajo in formirajo skupne zahteve in jasnejše alternative, “zato so že zdaj zelo dobrodošli vsi predlogi, komentarji in dopolnitve”.

Pred tem, okoli 18:30 ure, so na Prešernovem trgu tako imenovani “rumeni jopiči” napovedali zbor harmonikarjev zaradi incidenta, ki se je zgodil na zadnjem protestu, kjer je prišlo do fizičnega kontakta med harmonikarjem na Tromostovju in protestniki pred Prešernovim trgom. Ker naj bi harmonikar Marko v slovenski narodni noši, ki je sicer igral tudi v času korona virusa in je dnevno prisotne zabaval na Čopovi ali Tromostovju, je prišlo do posredovanja policije in ločitve duhov.

Protestniki, ki podpirajo vlado in sebe imenujejo “rumeni jopiči”, pa so napovedali, da se bodo pomešali med protestnike, ki protestirajo proti Janševi vladi, in izvajali “monitoring”, kdo iz javnega sektorja in nevladnih organizacij se udeležuje protestov.

https://twitter.com/Scanius/status/1284115025859432452

Glede na vse napovedi se obeta visokooktanski protest, na katerem bi lahko prišlo tudi do fizičnih incidentov, saj so “rumeni jopiči” doslej protestirali pred Prešernovim spomenikom in na Trgu Republike ob spremstvu in zaščiti policije.

COMMENTS

Wordpress (0)