(VIDEO) “Mi je prav čudno, da nikoli ne poročate o zadovoljstvu v Desus-u” – Aleksandra Pivec o tem, da mediji poročajo samo o nezadovoljstvu v Celjskem pokrajinskem odboru, ki naj bi po ljubljanskem izrekel nezaupnico predsednici stranke – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Mi je prav čudno, da nikoli ne poročate o zadovoljstvu v Desus-u” – Aleksandra Pivec o tem, da mediji poročajo samo o nezadovoljstvu v Celjskem pokrajinskem odboru, ki naj bi po ljubljanskem izrekel nezaupnico predsednici stranke

(VIDEO) “Mi je prav čudno, da nikoli ne poročate o zadovoljstvu v Desus-u” – Aleksandra Pivec o tem, da mediji poročajo samo o nezadovoljstvu v Celjskem pokrajinskem odboru, ki naj bi po ljubljanskem izrekel nezaupnico predsednici stranke

Čeprav, kot je danes po četrtkovi redni seji vlade povedala predsednica stranke Desus Aleksandra Pivec, še vedno nimajo zapisnika, kaj natančno se je dogajalo minuli teden na seji pokrajinskega odbora Desus v Ljubljani, pa je danes kot strela z jasnega udarila novica o tem, da je v sredo podobno kot nedavno v Ljubljani tudi celjski pokrajinski odbor Desusa “odrekel” podporo predsednici stranke Aleksandri Pivec.

Pivčeva je glede odločitve ljubljanskega pokrajinskega odbora dejala, da je “edino znano to, da zapisnika še vedno nimamo”. “Se pravi, pokrajinski odbor Ljubljana še vedno ni dal zapisnika. Mi ga seveda čakamo. Takoj ko zapisnik dobimo, ga bo obravnavala pravno statutarna komisija. Kaj se pa dogaja z zapisnikom, pa morate vprašati njih.”

Kot poroča mariborski Večer, so na seji pokrajinskega odbora Celje, ki je trajala več kot tri ure, sklenili, da Pivčeve (na sejo je niso niti vabili) ne podpirajo več.

“Mi je ne podpiramo kot predsednico stranke Desus. Ali je to strogo rečeno nezaupnica, je stvar interpretacije,” je pojasnila predsednica Pokrajinskega odbora stranke Desus v Celju Brigita Čokl.

“Dejstvo pa je, da smo nezadovoljni, ker se spreminja značaj stranke, ker se ne spoštujejo vrednote, ker smo prešli vse meje sprejemljive tolerantnosti do ideologije do skrajne meje, ki je sprememba medijske zakonodaje. Tu se naše poti ločujejo. In če predsednica meni, da se ne bo spuščala na ta področja, potem ni izbrala pravega ljudstva oziroma mi nismo izbrali prave predsednice,” pravi Čoklova.

“Mi smo se izrekli o delovanju Desusa v vladi in o predsednici stranke. V zvezi s tem lahko izrazimo le mnenje, odloča pa svet stranke kot najvišji organ med kongresom.” Čoklova doda še, da je Pivčeva v zadnjem času malo stvari le začela jemati nazaj. “A to je prepozno. Mi smo ji dali dovolj časa, skoraj dva meseca, pa je šele sedaj ugotovila, da gre zares. Na ta način podpirati vlado, ki nas deli, ki seje sovraštvo, ki seje razdore … Počutimo se vedno bolj ogroženi, zadeve nas zelo skrbijo. Mi želimo živeti v Srednji Evropi z razgledano, tolerantno vlado do različno mislečih, ne pa v neki diktaturi…Zato nas ne zanimajo delitve, ki so jim bili izpostavljeni naši predniki, marsikdaj celo ne naši starši,” je za Večer povedal Čoklova.

Informacije o nezadovoljstvu v enem od pokrajinskih odborov, torej v Celju, so Pivčevo doletele po današnji seji vlade, kjer je komentirala dogajanje v Celjskem Desus-u:

“O tem slišim prvič. Mi je pa prav čudno, da nikoli ne poročate o zadovoljstvu v Desus-u. Medtem sta namreč dva pokrajinska odbora – velika pokrajinskega odbora – sprejela absolutno stoodstotno podporo. To je mariborski in pa severnoprimorski. Tako da od Celja imam jaz sedaj prvo ustno informacijo, da ni šlo za glasovanje o nezaupnici, ampak glasovanju o tem, ali so še naklonjeni ostajanju v koaliciji ali niso. Sem pa pravkar dobila tudi sporočilo, da je kar dosti članov območnih in občinskih odborov iz te pokrajine pravzaprav bojkotiralo to srečanje. Tako, da dajmo še počakat, da dobimo zapisnik, eno relevantno informacijo, medtem pa seveda dajte tudi kakšno pozitivno informacijo.”

Na vprašanje, kaj se dogaja v Desus-u, je Pivčeva dejala, da se dogaja to, kar se v bistvu dogaja ves čas: “Mi smo vedeli, da vstop v desnosredinsko koalicijo verjetno za naše člane ne bo enostaven, kot seveda tudi delo ni enostavno. Vi veste, da se konstantno na eni strani spopadamo z, kar se mene tiče, dosti pozitivnim delom na vsebinskem področju in seveda na drugem delu s tistim delom, ki našim članom povzroča potrese. Pravzaprav je to ena situacija, ki smo jo delno pričakovali in jo tudi ves čas na terenu blažimo in umirjamo. Jaz vendarle mislim, da vsebinsko smo začeli s konkretnimi predlogi. Sprejet je nekako tudi dogovor o ustanovitvi urada v Mariboru kot ministrstva. Predlagali smo kar nekaj sprememb, ki so v skladu s koalicijsko pogodbo. Tudi v nadaljevanju je seveda pripravljen dogovor o skrajšanju prehodnega obdobja za dvig odmernega odstotka, za kar se tudi v koaliciji strinjamo, da to jeseni sprožim. Jaz vendar še enkrat želim poudariti, mi smo v tej koaliciji zaradi vsebinskih predlogov in v kolikor bomo te vsebinske koalicijske zaveze lahko izvedli. jaz mislim, da je to veliko pomembne za naše članstvo kot pa to, da seveda konstantno vmes moramo opozarjati na tiste teme, ki za nas preprosto niso sprejemljive in na dve takšni smo v tem tednu že opozorili,” še dodaja Aleksandra Pivec.

COMMENTS

Wordpress (0)