Na Odboru za kulturo tudi o “klerotalibanskih pičkah”, pošiljanju v “bolnico Polje” in grožnji s tožbo – TOPNEWS.si

Na Odboru za kulturo tudi o “klerotalibanskih pičkah”, pošiljanju v “bolnico Polje” in grožnji s tožbo

Na Odboru za kulturo tudi o “klerotalibanskih pičkah”, pošiljanju v “bolnico Polje” in grožnji s tožbo

Sprememba medijske zakonodaje včeraj ni sprožila samo burnih odzivov pred parlamentom, ampak tudi v parlamentu. Člani odbora za kulturo so včeraj več ur na zahtevo opozicije razpravljali o medijski zakonodaji, ki med drugim prinaša drastično zmanjšanje sredstev za RTV Slovenija, vladno kadrovanje nadzornikov Slovenske tiskovne agencije ter novo mesečno dajatev za kabelsko TV, namenjeno novemu 25-milijonskemu skladu, od koder bi kulturni minister denar delil televizijam posebnega pomena.

A zapletlo se je že na začetku seje, ker predsednica Violeta Tomič ni želela povabiti aktualnega direktorja NOVE 24TV Borisa Tomažiča, televizije, ki jo je pred vstopom v vlado vodil minister Aleš Hojs, in Bojana Požarja, ki ju je predlagala SDS.

“Kakšno zvezo ima z RTV- jem revija razpotja Luke Lisjaka Gabrijelčiča in kakšno zvezo ima z RTV- jem in zakonom Mirovni inštitu? Zraven pa vas prosim, da mi razložite, v vašem zadnjem izvajanju ste dejali, da si želite kulturno debato in tukaj izpostavili, da kulturne debate s strani gospoda Tomašiča ne bo. Kako pa vi veste, kaj bo on povedal … Naj vas spomnim, da ste na odbor za kulturo pred časom povabili gospoda Domna Saviča, ki si pa res ne zasluži razlagati na odboru za kulturo glede na svoje klerotalibanske pičke in tako naprej in podobne tvite,” je bila kritična Alenka Jeraj poslanka SDS-a.

Violeta Tomič: “Še enkrat, parlamentarna praksa je vedno, da predsedujoči vabi in pri tem vztrajam. Ko so poslanci SDS-a sedeli na mojem mestu, so večkrat zavračali naše predloge. Pa to ni, bom rekla zdaj, revanš, vendar morate vedeti, da morajo enaki vatli veljati za vse. Predlagatelji smo skupaj v dogovoru in ne samo jaz presodili, da direktor Nove24 Boris Tomašič in gospod Bojan Požar tukaj nimata nobenega interesa, vsaj upajmo, da ne. Tako smo presodili in prosim, da nas pustite, da govorimo in razpravljamo naprej, “je dejala predsednica odbora za kulturo Violeta Tomič in vprašala “do kdaj bomo šli s proceduralnimi… Ne boste dosegli tega, kar hočete “.

Poslanka Mojca Škrinjar pa je v polemiki predsednico Odbora za kulturo Violeto Tomič poslala kar v “bolnico Polje”.

Ker predsednica odbora Violeta Tomić, ki je edina pristojna za povabljene, predloga poslanske skupine SDS ni sprejela, je protestiral še minister za kulturo Vasko Simoniti in hotel celo oditi. Po dobri uri pregovarjanja se je vsebinska predstavitev zakonskega predloga vendarle začela. Sicer pa so na odboru padale tudi grožnje s tožbami. Poslanec SDS Dejan Kaloh je namreč poslancu SD-ja Francu Terčku očital, da je zapustil svoje otroke. Franc Trček in Dejan Kaloh sta namreč soseda v Mariboru.

COMMENTS

Wordpress (0)