(VIDEO) Ko gre Jelinčičeva Slovenska nacionalna stranka na dopust na Hrvaško – TOPNEWS.si

(VIDEO) Ko gre Jelinčičeva Slovenska nacionalna stranka na dopust na Hrvaško

(VIDEO) Ko gre Jelinčičeva Slovenska nacionalna stranka na dopust na Hrvaško

Poslanci državnega zbora se bodo v četrtek sestali na zadnji izredni seji državnega zbora, na kateri bodo opravil drugo obravnavo predloga novele zakona o trgovini, ki predvideva zaprtje trgovin ob nedeljah, nato pa se bodo do konca avgusta odpravili na dopust. Državni zbor se ne bo sestajal vse do septembra, če se seveda ne bo zgodilo nekaj posebnega

Zato je včeraj v državnem zboru za popestritve ob znanem dogajanju povezanim s  tvitom in poslanskimi vprašanji Janezu Janši popestrila novinarska kolegica, ki je od poslancev in ministrov vztrajno poskušala dobiti odgovor, kam gredo letos na dopust.

Medtem ko je večina prepričana, da bodo dopust preživeli nekje v Sloveniji in združili prijetno s koristnim, saj bodo tako kot ostali smrtniki lahko unovčili turistične bone, pa je za malo smeha poskrbel odgovor poslanca Jelinčičeve slovenske nacionalne stranke Dušana Šiška, ki je sicer tudi namestnik vodje poslanske skupine in predsednika stranke Zmaga Jelinčiča. Novinarka ga je vprašala, kam gre pa Slovenska nacionalna stranka na dopust.  

“Ja, trenutno še ne vemo, ker imamo še nekaj izrednih sej, tako da nisem še glih prav splaniral. Verjetno pa nekam v tujino bomo šli, če ne bo sicer prepovedi s korono.”
Na vprašanje, kam, v Italijo Avstrijo ali na Hrvaško, pa je Šiško dejal: “Ne, jaz bom šel na Hrvaško…  Imamo tako tradicijo že od otroštva naprej”.

Seveda to ne bi bilo nič posebnega, če ne bi predsednik SNS Zmago Jelinčič svoje politike gradil predvsem na kritiki Hrvaške in ravnanju hrvaške politike. Tako je pred leti Jelinčič na HTV dejal, da nima nič proti Hrvatom, motijo ga samo hrvaški politiki, ki so po njegovem mnenju “govedarski”.  

Po drugi strani pa v javnosti namreč še vedno odmeva izjava vodje svetovalne skupine za boj proti koronavirusu Bojane Beović, da bi ljudem raje kot počitnikovanje na Hrvaškem priporočala počitnikovanje v sosednji Italiji, ki je veljala za državo, ki jo je covid-19 v Evropi najbolj prizadel.

Da ne gre za nasvet, temveč za razmišljanje, ki temelji na objektivnih podatkih, pravi Beovićeva. Dodaja, da trenutno sicer ni razloga, da bi predlagali uvrstitev Hrvaške na rdeči seznam. Glede stanja v Sloveniji pa meni, da gre za stanje, s katerim se bomo morali soočati daljši čas.

“Ne gre ravno za nasvet, bolj za razmišljanje, ki temelji na povsem objektivnih podatkih, na številu novoodkritih bolnikov v zadnjih 14-ih dneh na 100.000 prebivalcev. To je trenutno precej nižje v Italiji kot na Hrvaškem,” je v oddaji 24UR ZVEČER dejala glavna epidemiologinja Bojana Beović.

COMMENTS

Wordpress (0)