(VIDEO) Protesti – “Frontmen” protestnikov proti vladi Janeza Janše Jaša Jenull na Facebooku: “Poslanci koalicije, dobro poglejte, kaj se dogaja trenutno v Srbiji! Je to prihodnost, ki jo želite gledati v Sloveniji” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Protesti – “Frontmen” protestnikov proti vladi Janeza Janše Jaša Jenull na Facebooku: “Poslanci koalicije, dobro poglejte, kaj se dogaja trenutno v Srbiji! Je to prihodnost, ki jo želite gledati v Sloveniji”

(VIDEO) Protesti –  “Frontmen” protestnikov proti vladi Janeza Janše Jaša Jenull na Facebooku: “Poslanci koalicije, dobro poglejte, kaj se dogaja trenutno v Srbiji! Je to prihodnost, ki jo želite gledati v Sloveniji”

“Spoštovani sodržavljani, spoštovani mediji!

Danes je petek, dan, ko državljani javno izražamo svoje nezadovoljstvo. To je naša pravica, ne glede na to, kako nesmiselne in nestrokovne ukrepe sprejemajo “naši” odločevalci, z namenom, da bi nas bodisi utišali, bodisi udarili vsaj po žepu.

Vstopamo v 12. teden. Marsikdo je “izkoristil gužvo” in bolj ali manj uspešno usmerjal množico zavoljo lastnih interesov. A država smo ljudje, Trg republike pa simbolno mesto, kjer smo svojo voljo začeli izražati in tako bo tudi danes.

Trg republike bo tokrat ozvočen. Ponuja se odprti mikrofon. Pravila so marsikomu že jasna in bodo uvodoma tudi razložena. Vsak, ki bi želel sodržavljanom povedati nekaj besed, naj si pripravi govor, ki ne bo daljši od 3 minut, bo jasen, jedrnat, strnjen in vsebinsko primeren. Se vidimo ob 19h!,” tako se glasi sporočilo za današnje proteste, ki trajajo že 12 -ti teden.

Na družbenih omrežjih pa se je danes pojavil tvit, v katerem eden izmed stalnih udeležencev protestov, znan po nošenju titovke, ki je na svojem Facebook profilu na račun Socialnih demokratov Tanje Fajon zapisal, da se gredo zahrbtno politiko in kupčkanje ter ob tem razkril, da so s protesti poleg njega pričeli še Tjaša Prošek, Jaša Jenull in Nina Kos.

Protestnik s titovko Matjaž Fijavž je uvodoma zapisal: “Še enkrat pozivam javno Tanjo Fajon, da se med vstajnike ne mešate in povem, da nikoli nisem maral kupčkanja za hrbtom…protest smo začeli jaz, Tjaša Prošek, Jaša Jenull in Nina Kos. Socialni demokrati ste izdali mene v preteklosti in tudi sedaj…Socialni demokrati ste začeli zahrbtno politiko in kupčkanje, katerega razumem kot izdajo protestnikov.”

V nadaljevanju je Fajonovo zaprosil, da naj s to politiko prekinejo vsi v SD-ju. Svojim prijateljem protestnikom pa je v poduk dejal, da naj nemudoma ignorirajo člane stranke SD, ker ti kupčkajo za hrbtom… “Kategorično zavračam te poizkuse izdaje vseh nas državljanov in državljank in članov poštenih vstajnikov. Hvala,” je za konec izpostavil vidni protestnik, ki sodeč po oblačenju ne skriva svoje pripadnosti komunistični ideologiji.

Na Facebookok profilu pa se je oglasil eden od frontmenov protestov proti vladi Jaša Jenull, ki je na poslance koalicije naslovil poziv: “Poslanci koalicije, dobro poglejte, kaj se dogaja trenutno v Srbiji! Je to prihodnost, ki jo želite gledati v Sloveniji”?

Jaša Jenull: “Že več kot dva meseca čakamo, da spričo v nebo vpijoče korupcije, klientelizma, neupoštevanja stroke, brezobzirnih napadov na posameznike in demokratične institucije ter neodvisne medije sprejmete edino logično odločitev in zagotovite tej državi tehnično vlado oziroma čimprejšnje predčasne volitve,” je zapisal uvodoma in dal vedeti, da mu ni prav, da je aktualna vlada še vedno na oblasti.

Patološki posamezniki na samem vrhu naše države napovedujejo državljansko vojno in človeške žrtve, aktivno mobilizirajo soseda proti sosedu, podeželja proti mestom, neonaciste, preoblečene v rumene jopiče, proti mirnim demonstrantom. Njihova edina taktika je sejanje razdora, strahu in sovraštva.

Čas za mirno razrešitev te situacije se zaradi vlade, ki neumorno priliva olje na ogenj in z vsako svojo potezo zaostruje konflikte, dokončno izteka. Poslanci koalicije, dobro poglejte, kaj se dogaja trenutno v Srbiji! Je to prihodnost, ki jo želite gledati v Sloveniji,” je med drugim zapisal Janša Jenull. Njegov zapis na Facebooku objavljamo v celoti spodaj:

OPOZORILO KOALICIJSKIM STRANKAM!

Že več kot dva meseca čakamo, da spričo v nebo vpijoče korupcije, klientelizma, neupoštevanja stroke, brezobzirnih napadov na posameznike in demokratične institucije ter neodvisne medije sprejmete edino logično odločitev in zagotovite tej državi tehnično vlado oz. čimprejšnje predčasne volitve.

Protestniki smo bili do sedaj brez izjeme mirni, odgovorni in zadržani pri izražanju našega popolnega neodobravanja te straho-vlade, ki je večina državljanov na zadnjih volitvah ni želela. Z vero v demokratični proces smo čakali, da pogledate okrog sebe in sprejmete edino logično, etično in moralno potezo v tej situaciji.

Janšizem je virus, ki razjeda našo državo in jo je pripravljen raztrgat na pol za ceno dveh let na oblasti. Patološki posamezniki na samem vrhu naše države napovedujejo državljansko vojno in človeške žrtve, aktivno mobilizirajo soseda proti sosedu, podeželja proti mestom, neonaciste preoblečene v rumene jopiče proti mirnim demonstrantom. Njihova edina taktika je sejanje razdora, strahu in sovraštva.

Čas za mirno razrešitev te situacije se zaradi vlade, ki neumorno priliva olje na ogenj in z vsako svojo potezo zaostruje konflikte, dokončno izteka. Poslanci koalicije, dobro poglejte, kaj se dogaja trenutno v Srbiji! Je to prihodnost, ki jo želite gledati v Sloveniji?

Če je odgovor pritrdilen se ne obremenjujte in mirno uživajte na svojih položajih. Če hočete to situacijo preprečiti potem veste kaj je vaša profesionalna, državljanska in človeška dolžnost. Odločitev in odgovornost je izključno in povsem v vaših rokah!

Narod hlapca Jerneja bo ponižno prenašal krivice samo toliko časa. Na kateri strani zgodovine hočete biti? V kolikor ne boste nemudoma ukrepali bomo ponovno in še bolj odločno zavzeli ulice ne samo v petek, temveč tudi v soboto, nedeljo, ponedeljek in vse dokler bo potrebno!

Zgoraj napisano je zgolj mnenje enega posameznika, vendar lahko DELITE objavo, če se z njo strinjate!

DeSUS – Demokratična stranka upokojencev Slovenije, NSi, Stranka SMC, SNS – Slovenska nacionalna stranka

Zapis Jaše Jenulla je na svojem tviter profilu komentiral tudi predsednik vlade Janez Janša.

COMMENTS

Wordpress (0)