(VIDEO) Bo novi minister za notranje zadeve generalni sekretar vlade Božo Predalič? Prva izbira Janše za ministra ni bil Aleš Hojs, ampak Boris Novak, sicer dolgoletni direktor Pošte Slovenije, ki je ravno te dni prevzel vodenje upravnega odbora DUTB-ja – TOPNEWS.si

(VIDEO) Bo novi minister za notranje zadeve generalni sekretar vlade Božo Predalič? Prva izbira Janše za ministra ni bil Aleš Hojs, ampak Boris Novak, sicer dolgoletni direktor Pošte Slovenije, ki je ravno te dni prevzel vodenje upravnega odbora DUTB-ja

(VIDEO) Bo novi minister za notranje zadeve generalni sekretar vlade Božo Predalič? Prva izbira Janše za ministra ni bil Aleš Hojs, ampak Boris Novak, sicer dolgoletni direktor Pošte Slovenije, ki je ravno te dni prevzel vodenje upravnega odbora DUTB-ja

Aleš Hojs, ki še vedno opravlja naloge ministra za notranje zadeve do imenovanja novega ministra, je javnost o odstopu seznanil na torkovi novinarski konferenci. Ob tem je dejal, da je sprejel politično odgovornost za hišne preiskave glede nabav medicinske opreme, ki jih vidi kot politično motivirane.

Po Hojsovih besedah je v preiskavah šlo za en sam cilj in sicer diskreditirati ministre, predsednika vlade in doseči padec koalicije. “Težko me boste prepričali, da ne gre za politično policijo, da ne gre za to, da policija ni v službi državljanov, ampak v službi globoke države,” je še dejal minister.

Glede na dostopne informacije je Hojs bil odstopljen zaradi tega, ker s Travnerjem nista uredila razmer v policiji in ker je prišlo do preiskave pri ministru Počivalšku. Zanimivo pa je, da Hojs ni bil Janševa prva izbira za notranjega ministra, ampak je bil to Boris Novak, ki pa očitno ponudbe ob sestavi vlade ni sprejel.

Je pa generalni direktor Pošte Boris Novak pred nekaj dnevi prevzel vodenje odbora DUTB-ja. Upravni odbor DUTB-ja, ki ga sestavljajo štirje neizvršni in trije izvršni direktorji, je v torek za svojega predsednika imenoval Borisa Novaka. Njegova namestnika sta postala neizvršna direktorja Marko Tišma in Aleksander Lozej.

Takoj po odstopu Hojsa so se v javnosti že začela pojavljati ugibanja, kdo bo nadomestil Hojsa, ki je najbolj goreč član SDS-a in bi lahko rekli, da je izgorel za “stvar”. Včasih so temu rekli ,” da revolucija je svoje otroke”, sicer pa se pojavljajo ugibanja, da odnosi med Hojsom in Janšo le niso bili tako idilični.

V prvih špekulacijah, kdo bo prevzel najbolj nevralgično točko Janševe ministrske ekipe notranje ministrstvo, ki bi ga sicer v začetni fazi dogovarjanja o sestavi vlade morala prevzeti prav Počivalškova SMC, vendar si je SDS ta resor potem obdržala zase.

Prve špekulacije o novem ministru so šle v smeri, da bi ministrstvo prevzel Vinko Gorenak, sicer državni sekretar v kabinetu Janeza Janše, vendar vsaj po naših informacijah Gorenak, ki je že bil minister za notranje zadeve v drugi Janševi vladi, ne bo minister.

V zadnjih dneh se najbolj pogosto omenja Boža Predaliča, sicer generalnega sekretarja vlade in enega najbolj zvestih predsednikov mož, ki nikoli ne zavrne ukazov in ne naredi nič brez predsednika SDS Janeza Janše. Predalič se je včeraj ob podpisu sporazuma o sodelovanju na vprašanje, ali je prav on Janševa izbira za novega notranjega ministra, le smehljal in izjavil, da bomo vse pravi čas izvedelo.

Je pa zanimivo, da na včerajšnjih protestih v Ljubljani ni bilo niti ene same ograje, ampak so bili policisti prisotni zgolj zato, da so mirili množico in ločevali obe skupini protestnikov. Odstop Hojsa torej že “deluje”.

COMMENTS

Wordpress (0)