(VIDEO) Minister Počivalšek o tem, da ne bo odstopil in da ima polno podporo premierja Janeza Janše – Odstopa Hojsa ni komentiral – TOPNEWS.si

(VIDEO) Minister Počivalšek o tem, da ne bo odstopil in da ima polno podporo premierja Janeza Janše – Odstopa Hojsa ni komentiral

(VIDEO) Minister Počivalšek o tem, da ne bo odstopil in da ima polno podporo premierja Janeza Janše – Odstopa Hojsa ni komentiral

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek hišne preiskave vidi kot logično posledico “vseh dosedanjih političnih pritiskov in manevrov”. Zatrdil je, da so delovali zakonito in transparentno, cilj pa je bil zagotoviti dovolj zaščitne opreme med epidemijo.

“Svojih odločitev, ki sem jih sprejel v času epidemije z namenom preprečevanja človeških žrtev, ne bom opravičeval, jih pa bom zagovarjal,” je dejal med novinarsko konferenco, v kateri je znova poudaril, da so reševali življenja.

Poudaril je, da ni brezbrižen in se zaveda, da morajo pristojne institucije opraviti svoje delo. Zagotovil je, da je med preiskavo tvorno sodeloval od jutra do večera, sprva na domu, nato na gospodarskem ministrstvu in še na Nacionalnem preiskovalnem uradu, ter da je bil v postopku kooperativen, kar se lahko od njega pričakuje tudi v prihodnje.

Je pa dodal, da ni bil priprt, ampak pridržan za čas hišne preiskave, kar je tudi običajen postopek.

“Želim pa poudariti, da nisem bil priprt, kot poročajo nekateri mediji. Bil sem pridržan za čas hišne preiskave, kar je običajen postopek. Ne bom trdil, da je bilo enostavno, saj to ni nekaj, česar bi bili navajeni jaz, moji sodelavci, sokrajani in pa kolegi na ministrstvu za gospodarstvo,” je poudaril…Ne bom trdil, da je bilo enostavno, saj to ni nekaj, česar bi bili vajeni jaz, moji sodelavci, sokrajani in kolegi na ministrstvu,” je dodal. Želi si, da bi preiskava potekala temeljito, konstruktivno, predvsem pa hitro.

Ob tem je še dodal, da je bila včerajšnja preiskava utečen postopek, ki ga izvajajo preiskovalne institucije. “To je njihovo vsakodnevno delo, ki ga, verjamem, opravljajo strokovno in neodvisno,” je dejal Počivalšek in poudaril, da so njegove misli trenutno usmerjene v to, da bi se preiskava nadaljevala temeljito, konstruktivno in pa predvsem hitro.

“Agonija z zaščitno opremo, ki ime že dolgo brado, se bo nadaljevala vse do trenutka, ko bodo pristojne institucije predstavile svoje ugotovitve,” meni, ob tem pa je spomnil, da v Sloveniji velja načelo nedolžnosti do pravnomočne obsodbe.

Direktor NPU-ja Igor Lamberger zavrača navedbe o politični motiviranosti hišnih preiskav glede domnevno spornih poslov z medicinsko opremo. Kriminalisti so dokazali, da njihovo delo vodita izključno načeli zakonitosti in strokovnosti, “pri svojem delu so nepristranski, ne glede na to, kdo nastopa kot osumljenec kaznivega dejanja”, je dejal za spletni portal 24ur. “Tudi dejstvo, da je policija eden najbolj nadzorovanih organov v državi, je garant za njeno zakonito in strokovno delo. Stojim za svojimi zaposlenimi in ob njihovem strokovnem opravljanju dela ne vidim razlogov za svoj odstop,” je bil jasen Lamberger.

COMMENTS

Wordpress (0)