(VIDEO) Kako so po preiskavah odpeljali ministra Zdravka Počivalška, ki je gospodarsko ministrstvo zapustil v spremstvu treh policistov – minister še vedno v pridržanju na NPU – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kako so po preiskavah odpeljali ministra Zdravka Počivalška, ki je gospodarsko ministrstvo zapustil v spremstvu treh policistov – minister še vedno v pridržanju na NPU

(VIDEO) Kako so po preiskavah odpeljali ministra Zdravka Počivalška, ki je gospodarsko ministrstvo zapustil v spremstvu treh policistov –  minister še vedno v pridržanju na NPU

Nekaj po deveti uri zvečer se je končala preiskava na ministrstvu za gospodarstvo, ki so ga zapustili kriminalisti kot tudi minister Zdravko Počivalšek. Glede na to, da so ministra Počivalška odpeljali v civilnem policijskem vozilu v spremstvu treh policistov, sprva ni bilo popolnoma jasno, ali je ostal v 48-urnem policijskem pridržanju ali je bil po končanih preiskavah izpuščen.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so namreč po zaključeni hišni preiskavi v prostorih ministrstva za gospodarstvo, kjer so iskali dokaze za sum kaznivega dejanja oškodovanja javnih sredstev, odšli v dveh avtomobilih iz garaže in dveh avtomobilih, ki sta bila od jutra parkirana pred ministrstvom.

V enem od policijskih, sicer civilnih vozil, je bil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Kriminalisti so nato v dva policijska avtomobila naložili dokumente in prav tako zapustili prostore ministrstva za gospodarstvo.

Minister Zdravko Počivalšek, ki je med preiskovanci, je bil začasno pridržan, dogajanja pa ni komentiral. V odzivu na današnje dogajanje je stranka SMC na Facebooku zapisala, da si minister Počivalšek želi, da bi se primer nabave zaščitne opreme preiskal hitro, strokovno neoporečno in brez očitne politične motivacije.

“Hišna preiskava pri ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravku Počivalšku je zaključena. Kot je minister že večkrat tudi javno povedal, si želi, da bi se primer nabave zaščitne opreme preiskal hitro, strokovno neoporečno in brez očitne politične motivacije.

Minister je v preiskavi polno sodeloval in bo za vsa pojasnila pristojnim organom na voljo tudi v prihodnje. Cilj ministra je bil vseskozi izključno zagotoviti dovolj zaščitne opreme, ki jo je Slovenija v epidemičnih razmerah nujno potrebovala”.

“Preiskovalci NPU v sodelovanju s kriminalisti Policijske uprave (PU) Ljubljana in PU Celje in ob usmerjanju Specializiranega državnega tožilstva(SDT) RS, danes od jutranjih ur na več lokacijah opravljajo preiskave stanovanjskih in poslovnih objektov ter vozil, kjer iščejo in zasegajo listinsko dokumentacijo, elektronske naprave ter druge predmete s ciljem utemeljevanja suma storitve kaznivega dejanja zoper uradno dolžnost, javna pooblastila in javna sredstva, ki se nanaša na sume nepravilnosti pri naročilu in dobavi zaščitne opreme,” je v sporočilu za javnost popoldne pojasnila Maja Ciperle Adlešič, predstavnica za odnose z javnostmi GPU.

Hišne preiskave so potekale na podlagi sodnih odredb na 11-ih lokacijah na območju Ljubljane, Celja in Kopra, v njih pa je sodelovalo 53 kriminalistov, ki so tudi zbirali obvestila večih oseb. Dvema osumljenima osebama so odvzeli prostost in jima odredili policijsko pridržanje.

COMMENTS

Wordpress (0)