Dunaj testira avtobuse na vodikov pogon: Zelena prestolnica vlaga v okolju prijazen prevoz, za začetek bodo nabavili 10 avtobusov! – TOPNEWS.si

Dunaj testira avtobuse na vodikov pogon: Zelena prestolnica vlaga v okolju prijazen prevoz, za začetek bodo nabavili 10 avtobusov!

Dunaj testira avtobuse na vodikov pogon: Zelena prestolnica vlaga v okolju prijazen prevoz, za začetek bodo nabavili 10 avtobusov!

Dunajski mestni promet “Wiener Linien”, ki se že dlje časa osredotoča na ekološki promet, je v začetku junija začel s testiranjem avtobusov na vodikov pogon.

Vozni park električnih vozil nenehno raste, od četrtega junija dalje pa so se potniki po Dunaju že prevažali z avtobusom na vodikov pogon na liniji 39A.

V “Wiener Linien” nameravajo do leta 2023 nabavil deset vodikovih avtobusov, so sporočili na predstavitvi novega avtobusa.

Na Dunaju so preizkušali avtobus proizvajalca Solaris model “Urbino 12 hydrogen”.

“Poleg električnega pogona je vodikov pogon pomembna tema tudi za mestne avtobuse,” je dejal direktor Wiener Linien Günter Steinbauer.

Izpostavil je, da morajo proizvajalci proizvajati avtobuse po realnih cenah, mestni prevozniki se morajo čim prej preusmeriti, politika pa mora ustvariti okvirne pogoje, da bo prevoz še bolj trajnosten in okolju prijazen.

“Mestni promet pomembno prispeva k temu, da je naše mesto ustrezno ekološko,” je dejala Uli Sima, članica mestne uprave, zadolžena za mestni promet.

COMMENTS

Wordpress (0)