(VIDEO) Mateju Toninu ni žal, da je NSi šla v koalicijo z Janezom Janšo” – Matej Tonin je komentiral tudi posnetke Topnews-a s sredinih protestov in bližnjega srečanja gardistov in protestnikov – TOPNEWS.si

(VIDEO) Mateju Toninu ni žal, da je NSi šla v koalicijo z Janezom Janšo” – Matej Tonin je komentiral tudi posnetke Topnews-a s sredinih protestov in bližnjega srečanja gardistov in protestnikov

(VIDEO) Mateju Toninu ni žal, da je NSi šla v koalicijo z Janezom Janšo” – Matej Tonin je komentiral tudi posnetke Topnews-a s sredinih protestov in bližnjega srečanja gardistov in protestnikov

Tonin je na današnji novinarski konferenci izpostavil, da je bila odločitev NSi za vstop v vlado pravilna. V stranki se po njegovih besedah izzivov ne bojijo, ministri NSi pa imajo “energijo in voljo, da zagrizejo v najtrše izzive”. Po koncu mandata želijo za seboj pustiti resnične spremembe, je zatrdil.

“V začetku tega leta je v NSi dozorela odločitev, da vstopimo v to vladno koalicijo. Odločitev je bila prava, ko danes gledamo za nazaj, ocenjujemo, da smo se odločili pravilno. Ne znamo si predstavljati, kakšna bi bila Slovenija, če bi v tistih okoliščinah odšli na volilno kampanjo, namesto da bi dobili operativno vlado. Kaj konkretno lahko pomeni volilna kampanja v času epidemije, lahko spremljamo na Balkanu, zlasti v Severni Makedoniji in v Srbiji.” Zato še enkrat smo veseli, da smo sprejeli odločitev, kakršno smo sprejeli, čeprav se zavedamo, da bomo zaradi tega morda plačali tudi določeno ceno.

NSi je po Toninovi oceni v vladi zato, da spreminja stvari na bolje. “Mi se izzivov ne bojimo. NSi je v to vlado poslala tri mlade ministre, ki imajo energijo, ki imajo voljo, da zagrizejo tudi v najtrše izzive, ki nas čakajo v Sloveniji. Ministrska ekipa NSi se težkih izzivov ne boji, vsakdo izmed nas odpira stvari, ki so stare že več kot desetletje.”

V vrstah NSi po zadnjih dogodkih od dnevu državnosti ugotavljajo, da je politična situacija v državi napeta, zato pozivajo k umiritvi strasti. V stranki se zavzemajo za povezovanje in sodelovanje, ne pa za nove razprtije, je poudaril predsednik NSi Matej Tonin.

Kasneje je na tviterju zapisal, da “stvari v slovenskem javnem prostoru ne gredo v pravo smer. Stvari so blizu vrelišča in vsi skupaj se moramo potruditi, da se razmere umirijo. Zato poziv vsem, ki delujemo v javnem prostoru – potrebujemo več strpnosti in spoštljivosti ter ničelno toleranco do žalitev in nasilja.”

  1. junij, se pravi današnji dan, je dan garde slovenske vojske.

“To kar se je dogodilo slovenskim gardistom je resnično nesprejemljivo in neprimerno. Nekateri protestniki so zoper gardiste uporabljali žaljive besede (protestniki so vzklikali izdajalci, izdajalci), napaden je bil tudi kombi slovenske vojske, porisan z neprimernimi izrazi. Skratka slovenska vojska, zlasti pa garda, za vse to, kar počne za domovino, si vseh teh napadov resnično ni zaslužila. Zato jih najostreje obsojam. So popolnoma neprimerni in nepristojni. Hkrati pa pozdravljam profesionalno in dostojno držo garde, ki je na vse provokacije in žaljivke mirno in dostojno odreagirala,” je med drugim dejal Tonin.

Ministri NSi zato pozivajo k umiritvi strasti v napeti politični situaciji.

Novinarska konferenca ministrov NSi

Objavil/a NSi dne Petek, 26. junij 2020

COMMENTS

Wordpress (0)