(VIDEO) Zdravko Počivalšek med vrsticami napovedal spremembo imena stranke SMC – TOPNEWS.si

(VIDEO) Zdravko Počivalšek med vrsticami napovedal spremembo imena stranke SMC

(VIDEO) Zdravko Počivalšek med vrsticami napovedal spremembo imena stranke SMC

Zdravko Počivalšek napovedal “rebranding” SMC-ja, ki bo na jesenskem kongresu spremenil ime in grafično podobo stranke – “Čas, da se poslovimo od personificiranga imena naše stranke”

Ob prvih 100 dneh nove vlade je vodstvo SMC-ja znova poudarilo, da je bil vstop v vladno koalicijo Janeza Janše prava odločitev, njihovi ministri pa so trden člen koalicije.

V stranki bodo sedaj moči usmerili v krepitev stranke in, kot je danes razkril Zdravko Počivalšek, bodo na jesenskem programskem kongresu spremenili tudi ime stranke. Zavzemali se bodo za odprto gospodarstvo in učinkovito državo.

“Danes mineva 100 dni od zaprisege sedanje vlade. To je bilo v vseh pogledih 100 zahtevni dni, ki so od celotne stranke SMC ekipe na resorjih, ki jih vodimo, zahtevali požrtvovalno in resno delo,” je dejal Počivalšek in se zahvalil vsem ministrom iz SMC-ja.

“Hvala ministricama Lilijana Kozlovič in dr. Simoni Kustec ter ministru Boštjanu Koritniku za njihov prispevek k obvladovanju nepredvidljivih razmer v obdobju epidemije, pripravi vseh številnih ukrepov za zajezitev gospodarskih težav in stisk prebivalstva ter hvala za njihovo vsakodnevno izkazovanje odgovornosti do ljudi, ki od te vlade pričakujejo odgovorno soočanje z izzivi,” je med drugim dejal Počivalšek.

Za dobrobit Slovenije je potrebno strniti politični, razumski in ekonomski potencial, je dejal predsednik SMC zdravko Počivalšek o izzivih po prvih 100 dneh vlade.

Zdravko Počivalšek je govoril tudi o tem, da bodo na jesenskem programskem kongresu spremenili tudi ime stranke:
“Ocenjujemo, da je čas, da se poslovimo od personificiranega imena naše stranke. Absolutno trdno vztrajamo na naši liberlani usmeritvi,” je še dodal Počivalšek in s tem nakazal, da bo beseda liberalna ostala v imenu stranke.

Na njem želijo programsko razdelati tri stebre: socialnost, liberalnost in trajnostno usmerjenost, kadrovsko bodo dopolnili organe stranke, ukvarjali pa se bodo tudi s pozicioniranjem stranke. Odločitev o preimenovanju sicer Počivalšek prepušča kongresu.

Zavzemali se bodo za odprto gospodarstvo in učinkovito državo. Sicer pa je Počivalšek napovedal “rebranding” SMC-ja in če bodo volitve redne, računajo na soliden rezultat na volitvah.

“Naša skupna ocena je, da smo preživeli zelo turbulentno obdobje, turbulentno plovbo, pred nami je široko morje in vreme na tem oceanu, pred nami se lahko v vsakem trenutku zelo spremeni,” je ocenil sedanje stanje. Delovanje v koaliciji je označil kot naporno in pojasnil, da so bili od začetka označeni za “tiste krivce, ki so omogočili to vlado”.

Tudi zdaj so po njegovih besedah moteč element tistim, ki so jim bili leta 2014 in 2018, saj očitno “nekaterim ne ustreza, da se ustaljene metode upravljanja vseh niti družbenega življenja v Sloveniji po malem pa le spreminjajo”.

COMMENTS

Wordpress (0)