(VIDEO) Ognjeni krst med policijo in protestniki v Ljubljani – Protesti so se sinoči nadaljevali pred policijsko postajo Ljubljana Center, dokler pridržanih niso izpustili – TOPNEWS.si

(VIDEO) Ognjeni krst med policijo in protestniki v Ljubljani – Protesti so se sinoči nadaljevali pred policijsko postajo Ljubljana Center, dokler pridržanih niso izpustili

(VIDEO) Ognjeni krst med policijo in protestniki v Ljubljani – Protesti so se sinoči nadaljevali pred policijsko postajo Ljubljana Center, dokler pridržanih niso izpustili

Potem ko se je v Ljubljani na Trgu republike po ocenah policije zbralo 5.000 protestnikov, se je protest zaradi aretacije protestnikov nadaljeval pred policijsko postajo Ljubljana Center. Policija je potrdila, da so zaradi kršitve JRM izdali več plačilnih nalogov. Jenulla in druge pridržane na današnjih protestih je pred policijsko postajo pričakala množica podpornikov.

Vklop v zivo izpred policijske postaje Ljubljana – center, kjer poteka postopek proti petim protestnikom, ki so jih prisilno odpeljali iz protesta na Trgu republike.

Objavil/a Piščalka dne Petek, 12. junij 2020

Pridržanje Jaše Jasa Jenull, petek, 12. junij, malo čez 20.00

Objavil/a Ali Žerdin dne Petek, 12. junij 2020

Zbudi se !

Objavil/a ZaZa Teha dne Petek, 12. junij 2020

Številni protestniki so takoj po aretacijah na Trgu Republike odšli na policijsko postajo in vztrajali dokler niso protestnikov izpustili.

Jaša Jenull je prvi preskočil ograjo, medtem ko so se ‘pripadniki levičarkse skupine Antifa prerivali s policisti na desnem robu trga. Policija je tako Jenulla kot ostale aretirala. Jenull pa je dobil manjše odrgnine in poškodbe, ker se je upiral aretaciji, ko se je takoj po prijetju na trgu republike vrgel na tla.

Včerajšnjo dogajanje je dobilo prve odzive na tviterju tudi med politiki,

https://twitter.com/MatejTonin/status/1271554084412125184
https://twitter.com/Libertarec/status/1271540694772039683

Da bo včeraj prišlo do nasilja na protestih. ker se večina ni strinjala, da so policisti tudi tokrat zagradili pol Trga Republike, je bilo jasno, ko se je povečini mirnim protestnikom pridružila levičarska skupina Antifa, ki je sprva nosila transparent “Brezmejna solidarnost – Proti represiji, militarizmu in fašizmu.” Napis so ob prihodu pred dobro zavarovan parlament držali pred glavami policistov in zahtevali naj se umaknejo izpred ograje.

Po približno pol ure je intervenirala policija in zamaskirano skupino fizično začela odstranjevati od ograje.

https://twitter.com/mgajver/status/1271541589811310592

Akcijo policije je izkoristilo več ostalih protestnikov, ki so preskočili ograjo, nakar je policija sedmerico strpala v marice in jih odpeljala. Številni pa so pobrali transparente in se vrnili na drugo stran ograje.

Protetniki, med katerimi so bili štvilni ladi, so vzklikali “Čuvate fašiste!”.

Za razliko od ameriških protestov, kjer so policisti klečali pred demonstranti, so v Ljubljani pred policisti pokleknili protestniki in jih prosili naj se umaknejo ter se jim pridružijo.

https://www.facebook.com/darja.krhin/posts/10220266387784171
https://twitter.com/Komanovmulc/status/1271695266450718722

Na družbenih omrežjih se je razvila polemika med zagovorniki in nasprotniki protestnikov.

COMMENTS

Wordpress (0)