Britanka, ki je sodelovala na tekmovanju Miss Hitler, obsojena na tri leta zapora – TOPNEWS.si

Britanka, ki je sodelovala na tekmovanju Miss Hitler, obsojena na tri leta zapora

Britanka, ki je sodelovala na tekmovanju Miss Hitler, obsojena na tri leta zapora

Alice Cutter, 24-letna nekdanja tekmovalka Miss Hitler, je bila zaradi pripadnosti prepovedani ultra desni skupini National Action (NA) v Veliki Britaniji obsojena na tri leta zapora.

Njen nekdanji partner, 25-letni Mark Jones, je bil prav tako obsojen na pet let zapora zaradi pripadnosti omenjeni teroristični organizaciji.

Yorkshirski par je bil obsojen skupaj s še dvema neonacistoma, 24-letnim Garryjem Jackom in 19-letnim Connorjem Scothernom. Jack je bil obsojen na štiri leta in pol zapora, Scothern pa na leto in pol zapora.

Z vzdevkom Buchenwald Princess (aluzija na zloglasno koncentracijsko taborišče) je Alice iskala mlada dekleta, ki bi želela postati del organizacije. Z istim imenom se je prijavila na tekmovanje Miss Hitler, izbor najlepše nacistke na družbenih medijih.

Na sojenju marca je zanikala, da bi bila kdaj članica NA, čeprav se je udeležila shodov, na katerih so nosili transparente z napisom “Hitler je imel prav”, poroča CNN.

Mark Jones je bil vodja in strateg, ki je igral pomembno in aktivno vlogo, je navedlo sodišče. Garry Jack se je udeležil skoraj vsakega srečanja skupine, Scothern pa naj bi postal bodoči vodja.

Skrajna ultra desna skupina je bila decembra 2016 prepovedana kot rasistična, antisemitska in homofobična.

COMMENTS

Wordpress (0)