Janez Janša s tvitom, kjer objavlja video s scenami kaosa v New Yorku in pripisom: “Tole vam pripravlja ljubljanska antifa – stranka Levice,” razjezil domače protestnike in nasprotnike – TOPNEWS.si

Janez Janša s tvitom, kjer objavlja video s scenami kaosa v New Yorku in pripisom: “Tole vam pripravlja ljubljanska antifa – stranka Levice,” razjezil domače protestnike in nasprotnike

Janez Janša s tvitom, kjer objavlja video s scenami kaosa v New Yorku in pripisom: “Tole vam pripravlja ljubljanska antifa – stranka Levice,” razjezil domače protestnike in nasprotnike

Premier Janez Janša se je na tviterju v zvezi s protesti, ki se po smrti temnopoltega Georga Floyda odvijajo po ZDA, oglasil že drugič. V prvem tvitu je podprl ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Prispevek Fox TV, ki ga je Janša s pripisom “Ostanite močne, ZDA” objavil na svojem tviter profilu, govori, da so v Beli hiši “vsi iz sebe, ker naša mesta gorijo”. Voditelj Tucker Carlson je bil v preteklosti že deležen kritik zaradi komentarjev čez priseljence in ženske. Tokrat je protestnike označil za nasilneže, zaradi katerih so Američani zbegani in prestrašeni. Kot med drugim pove v prispevku, “nič niso naredili, da bi zgradili to državo, zdaj pa jo hočejo uničiti”.

Včeraj pa je Janša na tviterju objavil nov video s pripisom: “Tole vam pripravlja ljubljanska antifa – stranka levica. Video primerja dogajanje v New Yorku s filmskimi scenami iz filma Mad Max.

Zaradi primerjave protestov v ZDA in Sloveniji je sprožil plaz kritik na družbenem omrežju tviter, češ da primerjave ameriških protestov zaradi rasizma in petkovih kolesarskih protestov proti vladi nikakor ne gre metati v isti koš.

https://twitter.com/huluvu2/status/1268311769233199108

“Gospod Janez Janša ODSTOPI takoj in se to ne bo zgodilo. Največ lahko narediš za Slovenijo prav s tem dejanjem ODSTOP. In pusti naš denar pri miru, naredi raje nekaj zase in se poslovi od političnega položaja. Škoda je prevelika. Kadar si bil na oblasti, vedno so bile afere,” je na tviterju zapisal Luka Lebar.

Medtem pa se nekateri Janševi govorniki na tviterju zaskrbljeno sprašujejo: “Kdo bo pa pri nas v Ljubljani v primeru takšnih izgredov antifa branil našo zasebno in javno imovino? Se bomo lahko zanesli na naše varuhe reda in miru? V NYC se očitno ne morejo”.

https://twitter.com/TineB/status/1268253580768804865

Razprave na tviterju gredo celo v smeri pozivov, da bi morali v Sloveniji imet celo pravice do orožja kot v ZDA.

COMMENTS

Wordpress (0)