Segregacija in kaznovanje turistov, ki bodo plačevali z vavčerji? “Zahvaljujemo se vam za povpraševanje – Cena za termin in paket 1140 evrov… v kolikor bi želeli koristiti bone RS je cena 1650 evrov” – TOPNEWS.si

Segregacija in kaznovanje turistov, ki bodo plačevali z vavčerji? “Zahvaljujemo se vam za povpraševanje – Cena za termin in paket 1140 evrov… v kolikor bi želeli koristiti bone RS je cena 1650 evrov”

Segregacija in kaznovanje turistov, ki bodo plačevali z vavčerji?  “Zahvaljujemo se vam za povpraševanje – Cena za termin in paket 1140 evrov… v kolikor bi želeli koristiti bone RS je cena 1650 evrov”

Tako so zapisali v odgovoru na povpraševanje za 10 dnevno počitnikovanje za družino v enem od slovenskih turističnih ponudnikov. Ime podjetja in ponudbo hranimo v uredništvu Topnews.si.

Bodo torej domači turisti, ki pri plačilu oziroma unovčitvi z vavčerji diskreditirani oziroma bodo morali plačati več kot drugi, ki bodo plačevali z drugimi plačilnimi sredstvi.

Ponudba za 10 dnevno nočitev s polpenzionom ter nekatere dodatne storitve so po osebi zaračunali 570 evrov ter obračunali 100 odstotni popust za otroka stara osem in štiri leta. Skupaj bi torej cena brez turistične takse znašala 1140 evrov.

V ponudbi je posebno opozorilo, da v kolikor bi želeli koristiti bone RS, velja druga ponudba, in sicer cena po osebi je enaka 550 evrov, medtem ko imata otroka stara štiri in osem let samo 50 odstotni popust in bi torej počitnikovanje znašalo 1650 evrov. Kar pomeni, da je v primeru unovčitve vavčerjev storitev dražja za 510 evrov.

Bodo ponudniki turističnih storitev segregirali in diskriminirali goste na tiste, ki bodo plačevali z gotovino ali karticami in na tiste, ki bodo za turistično storitev nočitve plačevali z vavčerji oziroma boni?

Glede na ponudbo, ki nam je prišla v roke, očitno da, čeprav bodo ponudniki dobili storitev plačano v osmih dneh s strani Davčne uprave RS.

Nekateri ponudniki turističnih storitev očitno ocenjujejo, da so vavčerji državna pomoč izključno njim in ne državljanom. Glede na razliko v ponudbah lahko namreč zaključimo, da ponudnik ne bo opravil nikakršne storitve za dodatnih 510 evrov, temveč jo bo prekvalificiral v nepovratna sredstva s strani države.

V ponedeljek se bo namreč sprostilo več storitvenih in turističnih dejavnosti. Med drugim hoteli ne glede na velikost. Prav tako pa bodo z julijem začeli veljati tudi turistični vavčerji, kjer vsak odrasli državljan RS dobi po 200 evrov za plačilo nočitve z zajtrkom, medtem ko dobijo mlajši od 18 let 50 evrov po osebi.

COMMENTS

Wordpress (0)