Zakaj Rusija okužbe s koronavirusom v več kot 60 odstotkih primerov ne šteje za vzrok smrti? – TOPNEWS.si

Zakaj Rusija okužbe s koronavirusom v več kot 60 odstotkih primerov ne šteje za vzrok smrti?

Zakaj Rusija okužbe s koronavirusom v več kot 60 odstotkih primerov ne šteje za vzrok smrti?

Rusko ministrstvo za zdravje se je odzvalo na poročila medijev o ponarejanju števila smrti zaradi koronavirusa.

Poudarjajo, da so njihovi podatki popolnoma transparentni, hkrati pa so priznali, da štejejo v končno število smrti le tiste, za katere so ugotovili, da so neposredno povezane z zapleti zaradi koronavirusa. To se ugotovi po opravljeni obdukciji.

V sporočilu, objavljenem v sredo, je Moskva zapisala, da so bile takšne obdukcije opravljene na vsaki od umrlih žrtev z diagnozo koronavirusa. Moskva tako trdi, da je aprila umrlo 639 ljudi neposredno zaradi komplikacij, ki jih je povzročil koronavirus.

“Pri drugih smrtnih primerih ni mogoče postaviti koronavirusa kot vzrok smrti. V več kot 60% primerov smrt nastopi iz očitno drugih razlogov, kot so srčno popuščanje, rak v pozni fazi, levkemija in nekatere druge neozdravljive bolezni.”

“Naše diagnoze so zanesljive”

Moskva poudarja, da je takšna diagnoza drugačna v primerjavi z večino drugih držav.

“Zato so naše diagnoze zelo zanesljive, podatke o smrtnosti lahko vidi kdorkoli, zato je nemogoče navesti covid-19 kot vzrok smrti v drugih primerih.”

Rusija je od začetka pandemije poročala o več kot 260.000 primerih koronavirusa in le 2.418 smrti. Za primerjavo, Velika Britanija ima skoraj 30.000 manj primerov, a tudi več kot 30.000 smrti. Podatki so podobni v primerjavi z Italijo, Španijo in Francijo.

COMMENTS

Wordpress (0)