Kako se je Marjan Šarec opravičil Janši in zakaj je izginil tvit Mateja Tonina? – TOPNEWS.si

Kako se je Marjan Šarec opravičil Janši in zakaj je izginil tvit Mateja Tonina?

Kako se je Marjan Šarec opravičil Janši in zakaj je izginil tvit Mateja Tonina?

Opravičilo: “Opravičujem se Janezu Janši, ker sem verjel njegovima objavama na tw in fb. Prav tako se opravičujem, da sem verjel portalu Nova24. Obljubljam, da se bom poboljšal in jim nikoli več ne bom verjel.” Drugega opravičila nimam, tudi če dobim 100 Matozovih pisem. Hvala

Predsednik vlade in SDS Janez Janša včeraj ni neposredno odgovoril na tvit Marjana Šarca, saj je opravičilo v njegovem imenu zahteval odvetnik Franci Matoz, je pa Janša več pozornosti namenil petkovim demonstracijam. Tako je na tviterju zapisal, da če bi bili ukrepi slabi, “kaviar socialisti včeraj ne bi mogli kolesariti. Bili bi po bolnišnicah, karantenah ali v samoizolaciji”, je navedel. “Poleg tega jih je včeraj večina dobila univerzalni temeljni dohodek,” je še zapisal Janša.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1259084588632158208

Na Janševo kritiko, da so nekateri vidni člani političnih strank sodelovali na protestih, pa se je oglasil poslanec SD Matjaž Nemec in zapisal “Ničesar se ni bolj bati kot samega strahu”.

https://twitter.com/MatjaNemec/status/1259035565191761920

Na proteste se je že v petek odzval tudi prvak NSi in obrambni minister Matej Tonin. Kot je zapisal na Twitterju, sporočila protestov ne smemo preslišati in ga je treba obravnavati resno. Kot družba pa se moramo potruditi, da bomo našo demokracijo ohranjali in razvijali z dialogom in v okviru demokratičnih institucij.

https://twitter.com/MatejTonin/status/1259071614345515008
https://twitter.com/JackssonJoe/status/1259118499701690370

Brisanje vsebine tvita je prožilo različna ugibanja in komentarje. Tonin je zanikal, da je to storil pod pritiskom Janeza Janše, ampak da se je za to odločil zaradi manipulacij pri interpretaciji njegovega tvita, opoziciji pa očital zlorabo protestov.

Na Facebooku je zapisal, da je petkove proteste razumel predvsem kot odraz naveličanosti nad vsemi omejevalnimi ukrepi in kot strah pred negotovo prihodnostjo. “V krizi, ki jo je povzročil covid-19, so to pričakovani odzivi ljudi,” je prepričan.

“Ko pa sem na različnih večernih poročilih in portalih videl, kako del opozicije v težkih trenutkih zlorablja proteste in hujska udeležence z lažnivimi argumenti, sem v tistem trenutku tvit zbrisal, saj sem se počutil opeharjenega in zlorabljenega,” je pojasnil.

https://www.facebook.com/pg/tonin.si/posts/?ref=page_internal
https://twitter.com/MatejTonin/status/1259071614345515008

Je pa na tviterju včeraj bila večkrat komentirana tudi fotografija, na kateri je policist na motorju pristal na selfi z enim od protestnikov.

https://twitter.com/MatejSpehar/status/1258818855251648512

Policija je organizatorje včerajšnjega protesta dolžna kaznovati tudi za organiziran shod brez dovoljenja. Kot organizatorji so se med drugimi javno razkrili stranka SD, stranka Levica, stranka LMS, včeraj z neposrednim prenosom pa še 24ur.com in novi UrosLubej, 38 letni Jaša Jenull, je na tviterju v odzivu na protest zapisal notranji minister Aleš Hojs.

COMMENTS

Wordpress (0)