Kdo je v ozadju zgodbe, v kateri je Zdravko Počivalšek postal glavna “Tarča” – Je Počivalšek žrtev nekdanjih obveščevalcev Sebastjana Selana in Sandija Bonace ter podjetja MD Global ali pa so proti Počivalšku delali s kadri vladajoče SDS Janeza Janše? – TOPNEWS.si

Kdo je v ozadju zgodbe, v kateri je Zdravko Počivalšek postal glavna “Tarča” – Je Počivalšek žrtev nekdanjih obveščevalcev Sebastjana Selana in Sandija Bonace ter podjetja MD Global ali pa so proti Počivalšku delali s kadri vladajoče SDS Janeza Janše?

Kdo je v ozadju zgodbe, v kateri je Zdravko Počivalšek postal glavna “Tarča” – Je Počivalšek žrtev nekdanjih obveščevalcev Sebastjana Selana in Sandija Bonace ter podjetja MD Global ali pa so proti Počivalšku delali s kadri vladajoče SDS Janeza Janše?

Pokojni Danilo Slivnik je pri odmevnih novinarskih razkritjih vedno vztrajal na tem, da je potrebno v primeru, če gre novinarska karavana v eno smer, če nič drugega, vsaj iz higienskih razlogov postaviti drugačno tezo, ali pa postaviti nasprotno tezo.

Sicer smo v enoumju, kjer vsi mislijo isto, in verjetno je marsikdo že na lastni koži okusil, kaj pomeni, če vsi mediji od prvega do zadnjega zgolj povzemajo uradno verzijo in se zgodi medijski umor, kjer gre preko tebe vse, manjka le še, da te povozi vlak.

In prav v zgodbi, povezani z ministrom za gospodarstvo, se je vsaj pri inkriminiranem posnetku zdelo, kot da se sogovornik na drugi strani dobro zaveda, da se Počivalšek snema v stilu “a tudi drugima dvema podjetjema damo predplačilo?”. Posnetkov komunikacije med ministrom in blagovnimi rezervami in akterji, ki so bili vključeni v nabavo zaščitne opreme, je namreč še veliko več, vendar očitno niso bili objavljeni, saj bi to zagotovo pomenilo konec Janševe koalicije.

Vendar gremo po vrsti. Definitivno jasno je, da je bil minister za gospodarstvo očitno pod prisluhi, ki so jih izvajali profesionalci. Prvi sum je padel na nekdanjega šefa Sove Sebastijana Selana in njegovega sodelavca Sandija Bonaco, ki je bil prav tako zaposlen v tajni službi, in se je kasneje celo zapletel v tožbo zoper bivšega delodajalca. Mariborsko podjetje MD Global, kjer naj bi bila v ozadju Selan in Bonaca in ki je bilo prav tako med pomembnimi pretendenti za dobavo zaščitne opreme, pogodbe ni realiziralo.

Problem naj bi nastal, ker je MD Global ponujal maske po precej višji ceni, kot so jih ponujali ostali dobavitelji, celo Joc Pečečnik. Prav dobava Pečenika naj bi kljub vsem peripetijam marsikomu pokvarila posle z zaščitno opremo, ki je računali na velike marže pri dobavi opreme.

Sta prav Selan in Bonaca preko oziroma s sodelovanjem z nekdanjim direktorjem Zakrajškom iz maščevanja, ker nista dobila posla z zaščitno opremo, organizirala “Waterloo” ministru Zdravku Počivalšku, ki ga sedaj napadajo celo največji zagovorniki vladne koalicije, med katerimi sta prav gotovo Bojan Požar in Sebastjan Jeretič. Slednji je bil nazadnje svetovalec NSI in Mateja Tonina in veliki strateg pohoda NSi na oblast oziroma v vlado.

Zato ni popolnoma jasno, ali sta Selan in Bonaca delala na lastno roko ali pa vsaj v sodelovanju z vladajočo največjo stranko oziroma z nekaterimi ljudmi z SDS-a, saj zadeve ne gredo skupaj. Zakrajšek je bil namreč član SDS-a oziroma je vsaj kot župan nastopal s podporo SDS-a.

Zgodba je torej veliko bolj kompleksna, kot se zdi na prvi pogled, in ima širše dimenzije, kot so bile prikazane v Tarči, in kot so jih kasneje povzemali in razdelali ostali mediji. Zdi se namreč, da so Počivalšku nastavili past, čeprav sam naj ne bi sploh vedel, za koga sploh ureja predplačilo za respiratorje, ki jih je nabavljal GenEplanet in direktor Marko Bitenc.

Medtem ko nekateri mediji pišejo, da je Počivalšek hotel v oddajo Tarča, kar sicer drži, vendar naj bi ga popolnoma drugi svetovalci, ki so omenjeni v medijih, prepričali naj ne gre, saj da ga čaka enaka usoda kot pred tem v aferi Maketa Jureta Lebna. Pri oddajah takšnega tipa, kot je bila Tarča, je veliko vprašanje, ali s svojo prisotnostjo samo daš večjo verodostojnost, ker pač rabijo tvojo sliko, kriv si že itak, ali pa enostavno ne daš tega zadovoljstva in nastopiš s svojo platjo zgodbe naknadno.

Res je, da je sicer veliko težje popravljati prvi vtis, vendar še zdaleč ni vse končano, ampak, kot bi dejali poznavalci zakulisnega dogajanja, to še zdaleč ni konec ali začetek konca, ampak šele začetek začetka zgodbe. Eno pa je gotovo, če bodo poskušali žrtvovati Počivalška, bo pa to zagotovo konec te vladne koalicije, saj ima Počivalšek po nekaterih informacijah precej “špeha”, s katerim bi lahko pokopal tako politične sopotnike kot politične nasprotnike.

Natančno forenzično sliko ozadja bi dala šele analiza 31 podpisanih pogodb, kjer so se novinarji doslej ukvarjali zgolj z nekaterimi “hruškami” v košari oz. samo tistimi, ki so bile lansirane in so bile izpostavljene. Gre za spin, kjer sta bila izpostavljena predvsem Počivalšek in Tonin. Posebej je zanimiva zgodba iz Destrnika do Wyominga. Kdo stoji za podjetjem SLA marketing, pri katerem je država naročila za 1,8 milijona evrov najdražjih kirurških mask doslej?

Gre pravzaprav za staro finto, ki jo pogosto uporabljajo dilerji z drogo, kjer natovorijo neko manjšo količino na en tovornjak in vsi cariniki in policija skočijo na prijavljeno pošiljko, medtem ko glavni tovor brez problemov prečka mejo.

COMMENTS

Wordpress (0)