(VIDEO) Trump dejal novinarki naj se utiša – TOPNEWS.si

(VIDEO) Trump dejal novinarki naj se utiša

(VIDEO) Trump dejal novinarki naj se utiša

Ameriški predsednik Donald Trump je novinarki dejal, naj se “utiša”, potem ko ga je na tiskovni konferenci vprašala, zakaj se ni odzval prej in Američane opozoril na širjenje koronavirusa v ZDA.

Novinarka CBS-ja Wiji Jiang je komentirala, da je Trump predolgo čakal z opozorili na nov koronavirus in dejala, da je Trump še februarja organiziral shode z več tisoč ljudmi.

Trump je na očitek odgovoril, da so takoj izdali prepoved potovanja tujim državljanom v Ameriko, vključno s kitajskimi državljani, na kar je Jiangova opozorila, da se je virus kljub temu že širil po državi.

Predsednik je na to dejal, da je bilo takrat zabeleženih le nekaj primerov okužbe in novinarko prosil, naj mu pove, koliko je bilo okuženih v času že izdane prepovedi. Medtem ko mu je odgovarjala na vprašanja, ji je Trump rekel, naj se “utiša”, poročajo ameriški mediji.

“Koliko ljudi je umrlo v Ameriki, odkar so se zaprle meje? Verjamem, da takrat ni umrl nihče in se mi morate zahvaliti za dobro presojo,” je poudaril Trump.

Prejšnji teden se je Trump podobno odzval na poročevalca CBS Paula Reida, ki ga je vprašal, zakaj se februarja ni pravočasno odzval na širjenje koronavirusa.

COMMENTS

Wordpress (0)