Incident – Je državni sekretar Franc Breznik z obiskom Izeta Rastoderja, lastnika Derby banane, naredil isto napako kot nekdanji notranji minister Dragutin Mate, ki naj bi na domu obiskal “balkanskega bojevnika” Dragana Tošića? – TOPNEWS.si

Incident – Je državni sekretar Franc Breznik z obiskom Izeta Rastoderja, lastnika Derby banane, naredil isto napako kot nekdanji notranji minister Dragutin Mate, ki naj bi na domu obiskal “balkanskega bojevnika” Dragana Tošića?

Incident – Je državni sekretar Franc Breznik z obiskom Izeta Rastoderja, lastnika Derby banane, naredil isto napako kot nekdanji notranji minister Dragutin Mate, ki naj bi na domu obiskal “balkanskega bojevnika” Dragana Tošića?

Ekskluzivna informacija, ki so jo sinoči objavili na Pop TV-ju, kaže na to, da imajo v tej medijski hiši še vedno dobre zveze na policiji. O tem, da so policisti Breznika ustavili že 2. aprila popoldne, ko se je vračal s sestanka, ki ga je imel s predstavniki podjetja Derby banane, je bila očitno najbolj strogo varovana skrivnost, za katero naj ne bi vedel niti predsednik vlade Janez Janša niti notranji minister Aleš Hojs.

Bolj kot sam dogodek je zanimivo pojasnilo Breznika da je, s predstavniki podjetja Derby banane, kot pravi, urejal donacijo za humanitarne organizacije v njegovi občini Lenart. Ob tem se pojavlja zanimiva analogija z nekdanjim notranjim ministrom Dragutinom Matejem, ki naj bi v času, ko je bil notranji minister, imel stike z “Balkanskim bojevnikom” Draganom Tošićem.

Spomnimo, policija je v preiskavi pri kralju banan konec januarja letos preiskovala sum prometa z drogami. Skladišča podjetja Derby v lasti znanega podjetnika Izeta Rastoderja na Letališki cesti v Ljubljani je dopoldne 31. januarja obiskala policija. Pripadniki specialne enote policije so se z oklepnim policijskim vozilom pripeljali na vhod enega od skladišč, kjer so se zadržali krajši čas. Preiskovali naj bi sumljivo pošiljko, ki so jo v podjetju odkrili v enem od zabojnikov.
Znano je, da je trgovina z drogami, ki je tako kot drugod po svetu pod strogim nadzorom obveščevalnih in varnostnih služb, predvsem ameriške agencije za boj proti drogam DIA.

Po poročanju medijev naj bi pred eno od skladišč pripeljala štiri policijska vozila, na kraju dogodka pa naj bi bilo, po navedbah očividcev, okoli 20 policistov. Specialci naj bi se tam zadržali nekaj minut, nato pa so se odpeljali. Glede na to, da je preiskava suma še vedno v teku, je bil obisk Franca Breznika v vlogi državnega sekretarja pri Izetu Rastoderju seveda velika napaka, veliko večja kot sam dogodek s policijo.

Breznik je včeraj povedal, da je z donatorji iz podjetja Derby banane popil dva kozarčka žgane pijače, prepričan, da ne bo napihal. Vendar je pri vožnji prekoračil hitrost. Namesto 100 kilometrov na uro je vozil 120, pri tem pa so ga ustavili policisti, ki so mu odredili alkotest.

Ker je napihal čez dovoljeno mejo, so mu po poročanju POP TV-ja vožnjo naprej prepovedali, službeni avto pa je zato pustil na prvem avtocestnem izvozu. Pravi, da je storil napako, a da bo oziroma je sam poravnal vse kazni. Če bo treba, bo stopil tudi pred sodnika za prekrške, pravi. In če se je najprej branil, da je že s tem prevzel vso odgovornost, pa je pred dobre pol ure, ko je novinar POP TV ponovno govorili z njim, dejal, da je, ministru Hojsu vseeno ponudil svoj odstop.

Minister Hojs je na POP TV-ju nastopil v Trumpovem stilu, pogovor z voditeljico Petro Kerčmar o ponujenem odstopu državnega sekretarja Breznika, se je sprevrgel v incident.

https://twitter.com/lukajuri/status/1250506579679547394

https://twitter.com/Pertinacal/status/1250675124149329920

Minister Hojs je zelo nervozno reagiral najprej na očitke glede odstopa Franca Breznika, potem pa še na informacijo, da so bili najvišji politiki v državi ob včerajšnjem obisku južne meje brez maske in varnostne razdalje, kar je v nasprotju s tem, kar zahtevajo od državljanov.

COMMENTS

Wordpress (0)