(VIDEO) Ali se Janez Janša in vladajoča SDS vseeno pripravlja na izredne volitve? Ljudje se čudijo nad bogato stransko kampanjo SDS, ki pa jo zaradi prepovedi gibanja, opazijo le redki – TOPNEWS.si

(VIDEO) Ali se Janez Janša in vladajoča SDS vseeno pripravlja na izredne volitve? Ljudje se čudijo nad bogato stransko kampanjo SDS, ki pa jo zaradi prepovedi gibanja, opazijo le redki

(VIDEO) Ali se Janez Janša in vladajoča SDS vseeno pripravlja na izredne volitve? Ljudje se čudijo nad bogato stransko kampanjo SDS, ki pa jo zaradi prepovedi gibanja, opazijo le redki

Številni plakati, na katerih se stranka SDS zahvaljuje tistim, ki so v času koronavirusa v službah ali pa opominja na pozitivne učinke zaščitnih mask, so vzbudili veliko zanimanja javnosti. Najprej so vsi pomislili na to, da bi lahko SDS po končani krizi z visoko javnomnenjsko podporo vseeno insceniral izredne volitve in poskušal vse skupaj unovčiti na volitvah.

Seveda pa niso vsi komentarji javnosti le pozitivni, temveč so deležni tudi kritičnih opazk o strankarski PR kampanji, ki je polna očitkov o propagandnem stroju.

https://twitter.com/BRajgelj/status/1249331476887269376

Od politikov je javno vprašanje na Janeza Janšo naslovil Matjaž Nemec na tviterju: “Spoštovani Janez Janša in SDS. Slovenija se v zadnji tednih sooča z največjimi izzivi zaradi boja proti COVID19. Na veliki preizkušnji je naše zdravstvo, gospodarstvo, človekove pravice, preživetje. Zanima me, kako si lahko v teh časih privoščite tako obsežno kampanjo?

https://twitter.com/MatjaNemec/status/1249285768406859777

“Medtem ko naj bi vsi varčevali, ima ena stranka denar, da polepi celo Slovenijo s plakati. In čas, da naredi kampanjo, čeprav ni volitev,” piše Grega Repovž, ki je dobil odgovor Boža Predaliča. Pa si pogledal, kaj je na plakatih ? Če se ti zdi sporno, da stranka SDS s svojim denarjem dodatno osvešča prebivalce v zvezi s koronavirusom, potem s teboj res nekaj ni v redu. Virus ne izbira med levimi in desnimi, zato bi bilo prav, da vsaj sedaj opustiš politično borbo in pomagaš,” mu odgovarja generalni sekretar vlade Božo Predalič.

Poleg očitkov o nabiranju političnih točk na koronakrizi gredo nekateri zapisi v smeri spraševanja, kdo financira bogato politično kampanjo vladajoče stranke.

Čeprav Janez Janša dela na strategiji dva plus štiri, se pravi končati sedanji dvoletni mandat in predvsem dobiti nov štiriletni mandat, pa glede na negotovo situacijo med in po koronakrizi ne bi bilo presenečenje, če bi Janša poskušal sicer za zdaj visoko podpor vladi unovčiti na predčasnih volitvah. Predvsem nezadovoljstvo in ekonomske razmere bi lahko pokvarile pripravo Slovenije na predsedovanje EU in če bi Janša ocenil, da mu bolj koristijo volitve, bi seveda lahko ubral drugačno strategijo.

COMMENTS

Wordpress (0)