Melania se je odločno vključila v boj proti koroavirusu: Na fotografiji kljubuje Trumpu in Američanom pošilja pomembno sporočilo – TOPNEWS.si

Melania se je odločno vključila v boj proti koroavirusu: Na fotografiji kljubuje Trumpu in Američanom pošilja pomembno sporočilo

Melania se je odločno vključila v boj proti koroavirusu: Na fotografiji kljubuje Trumpu in Američanom pošilja pomembno sporočilo

Prva dama ZDA Melania Trump je na spletu delila fotografijo, ki prikazuje, da nosi zaščitno masko po izbruhu pandemije koronavirusa, s čimer je postala prva članica Trumpove družine, ki se javno zavzema za nošenje zaščitne maske.”

Medtem ko CDC proučuje širjenje # COVID-19, ljudem priporočajo, da naj na javnih površinah nosijo platnene obloge, če je družbena distanca otežena,” je prva dama objavila na družbenih medijih: “Ne pozabite, to NE nadomesti pomena družbene distance.

“Tvit s fotografijo se je pojavil kmalu po tem, ko je Trump objavil videoposnetek, v katerem drži masko v rokah, pri čemer se sklicuje na navodila ameriških centrov za nadzor in preprečevanje bolezni.

Vizualna potrditev zveznih smernic za nošenje mask s strani prve dame prihaja nekaj dni po tem, ko je CDC posodobil svoje smernice za javnost.

V začetku aprila so posodobili priporočila, da naj Američani v javnosti nosijo nemedicinske maske, ki v veliki meri preprečujejo širjenje virusa na tiste, ki nimajo virusa in simptomov.

Trump je v četrtek posnel video sporočilo, v katerem se je zahvalil medicinskemu osebju in zaposlenim v prvi bojni vrsti v Beli hiši, je sporočil uradnik Bele hiše.

Prve smernice na začetku pandemije so bile, da maske za obraz niso potrebne širši javnost za zajezitev bolezni. Predsednik je ob napovedi novih ukrepov poudaril, da so smernice prostovoljne. “Odločil sem se, da maske ne bom nosil,” je takrat dejal Trump.

Predsednik je bil vsaj dvakrat testiran na Covid-19 – oba testa sta bila po sporočilu Bele hiše negativna – in tisti, ki imajo v stik s Trumpom, so bili tudi testirali. Prva dama je bila vsaj enkrat testirana na koronavirus, je povedala njena tiskovna predstavnica, ki je potrdila, da je bil test 13. marca negativen.

Nekaj minut po tem, ko je predsednik prvotno objavil posodobljene smernice CDC-ja, je prva dama na svojem tviter računu prvič objavila pomen nošenja maske.

“Prosim, da vsi vzamejo resno družbeno distanco in nosijo masko za obraz,” je zapisala in prejšnji teden ponovila sporočilo.

V nedeljo so predsednika med novinarskim briefingom vprašali o podpori prvi dami, saj je večkrat izjavil, da maske ne bo nosil.

Trump se je odzval z besedami: “Dobro je, ne, ona se tako počuti. Všeč ji je ideja, da jo nosi, da, resnično. Veliko ljudi to počne. Še enkrat, to je priporočilo, to priporočilo razumem in se z njim strinjam.”

COMMENTS

Wordpress (0)