(VIDEO) Vojsko na južno mejo! – “To si ni izmislil ne minister (Hojs), to si ni izmislil ne Kangler” – Franc Kangler s pozicije državnega sekretarja na MNZ z videom začel Facebook kampanjo za podporo 37. a členu – TOPNEWS.si

(VIDEO) Vojsko na južno mejo! – “To si ni izmislil ne minister (Hojs), to si ni izmislil ne Kangler” – Franc Kangler s pozicije državnega sekretarja na MNZ z videom začel Facebook kampanjo za podporo 37. a členu

(VIDEO) Vojsko na južno mejo! – “To si ni izmislil ne minister (Hojs), to si ni izmislil ne Kangler” – Franc Kangler s pozicije državnega sekretarja na MNZ z videom začel Facebook kampanjo za podporo 37. a členu

Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc Kangler je, potem ko predlog za aktivacijo vojske na meji
ni dobil dovolj podpore v parlamentu začel kampanjo, v kateri preko Facebooka poziva javnost naj se izreče o podpori dodelitvi pooblastil SV za varovanje meje.

Danes zjutraj se je po premoru na Facebooku oglasil državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Franc Kangler. Na začetku je izrazil razočaranje nad nekaterimi mediji, ki zavajajoče poročajo, da ljudje ne podpirajo dodelitve dodatnih pooblastil Slovenski vojski, da bi laže nudila pomoč policiji pri varovanju državne meje.

“Spoštovani prijatelji Facebooka, po dolgem času se vam oglašam. Sem na poti v službo v Ljubljano na ministrstvo za notranje zadeve, kjer se v zadnjem času ukvarjajo s 37. a členom. Ali dati slovenski vojski pooblastilo, da pomaga slovenskim policistom na meji ali ne? Sam osebno podpiram, nujno so slovenski vojaki potrebni na slovenski meji, da pomagajo slovenskim policistom”.

Gre seveda za uveljavitev 37.a člena Zakona o obrambi, ki ga je v parlamentarno proceduro poslala Vlada Republike Slovenije in je bil na Odboru za obrambo zaradi opozicijskih strank Liste Marjana Šarca, Socialnih demokratov in Levice zavrnjen, saj s svojimi glasovi niso zagotovili potrebne dvotretjinske podpore.

“Nekateri v opoziciji menijo, da so že danes lahko vojaki prisotni. Saj so res je. Ne smejo pa migranta zaustaviti in ne smejo ga legitimirati. A je to normalno, da vojak tam stoji in gleda, kako se mu smeji v obraz in gre mimo njega. Jaz osebno tako kot vlada Janeza Janše in minister gospod Hojs podpiramo 37.a člen. In to podpiram zato, ker so nas slovenski policisti zaprosili za pomoč slovenskih vojakov na meji. To si ni izmislil ne minister, to si ni izmislil ne Kangler.

Kangler je izrazi razočaranje nad nekaterimi mediji, ki zavajajoče poročajo, da ljudje ne podpirajo dodelitve dodatnih pooblastil Slovenski vojski, da bi laže nudila pomoč policiji pri varovanju državne meje.

“Spoštovani prijatelji Facebooka, če se strinjate z mano in če se strinjate, da naj gre slovenska vojska na mejo s pooblastili policije, potem komentirajte, podprite, kajti javna televizija RTV govori, da javnost ni naklonjena, jaz pa sem prepričan, da javnost je naklonjena. Dajmo preveriti preko Faceboka, koliko je naklonjenosti Slovencev, da slovenska vojska gre na mejo, s komentarji delitvami in lajki”.

Facebook objavo, kjer lahko izrazite svoje mnenje in delite objavo, najdete na povezavi:

https://www.facebook.com/franc.kangler/videos/542003456443359/?t=0

COMMENTS

Wordpress (0)