Janša po vzoru na Thompsona napisal pesem “Najlepša si”, v spot pa vključil tudi hrvaški Rovinj – TOPNEWS.si

Janša po vzoru na Thompsona napisal pesem “Najlepša si”, v spot pa vključil tudi hrvaški Rovinj

Janša po vzoru na Thompsona napisal pesem “Najlepša si”, v spot pa vključil tudi hrvaški Rovinj

Na podlagi teksta aktualnega premierja Janeza Janše je slovenska glasbena skupina, ki je blizu stranke SDS, na YouTubu objavila pesem “Ti si najlepša”, ki po refrenu spominja na hrvaško pesem Moja domovina, v konceptu naštevanja različnih delov države pa spominja na Thompsonovo “Lijepa li si”. V videoposnetek, sestavljen iz fotografij slovenskih mest, vasi, gora in drugih krajev, se je prikradla tudi ena napaka – fotografija hrvaškega Rovinja. O vsem smo se danes pogovarjali s pevcem in avtorjem aranžmaja Boštjanom Cerarjem, piše Večernji list.

“Besedilo je res napisal Janez Janša pred petimi ali šestimi leti in ga shranil, zdaj pa je rekel, da je nekako pravi čas. Ko sem dobil besedilo, sem naredil demo aranžma v slogu balade, toda Janez je dejal, da bi imel rad rock različico v stilu Thompsona, ker mu je Thompson všeč. In potem smo šli na to varianto. Danes sem videl, da ljudje sami komentirajo, da je precej podoben Thompsonu. Dobro, meni je to v ponos. Spoštujem Hrvate, spoštujem vaše domoljubje, tega pri nas ni toliko in to pogrešamo. Vas Hrvate moramo vzeti kot primer, je dejal gospod Cerar. Skupina, ki izvaja skladbo, se imenuje Domoljubi bend, na YouTubu pa piše, da je pesem “poklon moji domovini v trenutku preiskušnje”, očitno preizkušnje boja proti globalni pandemiji koronavirusa COVID-19.

Video posnetek je na svojem Facebook profilu objavil tudi premier Janez Janša. Besedilo prikazuje Gorenjsko, Štajersko, Belo krajino, Koroško, Ljubljano, Dolenjske griče (“… vino, tu smo branili svojo domovino”), Prekmurje, Snežnik, Kras, Istro … Toda pred koncem videoposnetka, ko se ponavlja refren “ta moja domovina, to je vrt sveta,” je nerodno izbrana fotografija – Rovinja. Pevec Boštjan Cerar pravi, da so to nekateri gledalci videoposnetka v Sloveniji takoj opazili, vendar ugotavlja, da s skupino nista sodelovala pri produkciji videospota, ampak ga je izdelala ena od članic Janšine stranke.

“Zaradi tega ni treba delati hrupa, mislim, da bi lahko bili zdaj vsi ljudje tako Slovenci kot Hrvati skupaj, pravi gospod Cerar, ki se sklicuje na skupni boj proti koronavirusu.

Izvajalca Korado/Boško Domoljubi bend sta nastopila že v Murski Soboti na slavnostni akademiji s pesmijo posvečeno stranki SDS.

COMMENTS

Wordpress (0)