GEN-I je prvi dobavitelj, ki z znižanjem cen za 15 % dodatno niža račune za elektriko – TOPNEWS.si

GEN-I je prvi dobavitelj, ki z znižanjem cen za 15 % dodatno niža račune za elektriko

GEN-I je prvi dobavitelj, ki z znižanjem cen za 15 % dodatno niža račune za elektriko

GEN-I svojim gospodinjskim in malim poslovnim odjemalcem za 15 odstotkov znižuje cene tarif električne energije in to za obdobje treh mesecev. S tem dodatno zmanjšuje stroške za elektriko, ki sta jih z interventnim ukrepom o oprostitvi plačil prispevka za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije (prispevek za SPTE in OVE) ter tarifne postavke za obračunsko moč že znižali Vlada RS in Agencija za energijo.

Navedeno pomeni, da bodo postavke na prihodnjih računih obračunane, kot sledi:

Električna energija po dejanski porabi/pavšalu na tarifah VT, MT, ET s 15 % popustom
Obračunska moč 0,00 EUR

Prispevek SPTE in OVE 0,00 EUR

Prispevek za delovanje operaterja trga, prispevek za energetsko učinkovitost in trošarine se ne spreminjajo.

S temi spremembami bo skupen račun povprečnega odjemalca elektrike pri GEN-I nižji za skoraj 30 odstotkov. Odjemalci bodo znižanja deležni že na marčevskem računu, nižje cene pa bodo veljale do konca maja.

Kot zanesljiv in zaupanja vreden partner svojim strankam se GEN-I zaveda tako lastne družbene odgovornosti kot odgovornosti gospodarstva v celoti. »Kot prvi dobavitelj električne energije v Sloveniji znižujemo cene v času, ko so se številna gospodinjstva in mala podjetja znašla v stiski. V teh trenutkih želimo dodati svoj doprinos k temu, da ljudem vsaj malo olajšamo položaj. Upamo, da bodo našemu zgledu sledili tudi drugi gospodarstveniki, ki to danes zmorejo, ne le v energetiki. Zdaj ni čas za kovanje dobičkov in lastne interese, ampak za solidarnost,« poudarja predsednik uprave, dr. Robert Golob, ki obenem vsem prebivalcem Slovenije želi, da ostanejo zdravi.

COMMENTS

Wordpress (0)